Connect with us
EDU.ro Rezultate Bacalaureat 2019 pe județe. Note, procedură, contestații - UPDATE

Știri

Rezultate Bacalaureat 2019: 40 de elevi au copiat, 177 note de zece

Rezultate Bacalaureat 2019 EDU.ro. Primele rezultate ale examenului de bacalaureat au fost publicate, luni, fiind înregistrate 177 de medii de 10, potrivit datelor Ministerului Educației.

Rezultate Bacalaureat 2019 – Ce urmează

Primele rezultate au fost publicate de ministerul Educației pe site-ul bacalaureat.edu.ro și pot fi consultate aici: http://bacalaureat.edu.ro/IndexHarta.aspx

Contestaţiile pot fi depuse luni, în intervalul orar 12:00-16:00.

Între 9 și 12 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 13 iulie.

Candidații care nu au promovat se pot înscrie pentru a doua sesiune de examen, în perioada 15 – 19 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
* susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
* obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Peste 136.000 de candidaţi, 116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare, s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului.

REZULTATE BACALAUREAT 2019 Edu.ro astăzi este ziua cea mare pentru elevii care au susținut examenul de Bac în perioada 1-4 iulie. Astăzi, 8 iunie, 2019 până în ora 12:00 rezultatele se vor afișa , pentru că site-ul edu.ro posibil sa pice, HUFF.ro va afișa rezultatele în secțiunea: Bacalaureat. Mai jos apar notele tale de la BAC. Sari direct a note APASĂ AICI. Acest articol se actualizează continuu. Dacă nu vezi update-urile în timp real, apasă aici.

LIVE Rezultate BAC 2019

UPDATE – Rezultatele au fost publicate apasă aici.

UPDATE -Primele rezultate ale examenului de bacalaureat au fost publicate, luni, fiind înregistrate 177 de medii de 10, potrivit datelor Ministerului Educației.

Primele rezultate au fost publicate de ministerul Educației pe site-ul bacalaureat.edu.ro și pot fi consultate aici:

Update, ora 10.45: Edu.ro a afișat notele de la Bacalaureat.

Update 09.30 – Peste 2 ore, notele la BAC 2019 vor fi afișate pe edu.ro, apoi pe listele de la licee. Apoi, elevii nemulțumiți vor putea depune contestații, între orele 12.00 și 16.00. Rezultatele finale Bacalaureat 2019 se vor afișa sâmbătă, 13 iulie 2019. Huff.ro anunță rezultatele BAC 2019.

La sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2019 au fost înscriși 136.000 de candidaţi.

Update 08.45 – În doar câteva ore, rezultatele Bacalaureat 2019 vor fi afișate. Află cel mai rapid notele la BAC de pe Huff.ro.

ACTUALIZARE 03:52 – Conform unor surse Huff din interiorul Ministerului Educatiei, rezultatele vor fi afișate în jurul 11:30.

UPDATE 03:34 – siteul edu.ro e picat, semn ca se incarca rezultatele. Va tinem la curent. Mai jos aveti notele si rezultatele Bacalaureat 2019

UPDATE 01:50 – Conform unor surse rezultatele vor apărea în jurul orei 10:50.

Cum depui contestație la BAC 2019 dupa ce se afișează rezultatele?

Dacă nu esți mulțumit de nota obținută la Rezultate Bacalaureat 2019, poți depune contestație pentru una sau mai multe materii, în centrul tău de examen. Adică acolo unde ai susținut examenul maturități.

ATENȚIE: Contestațiile la Bacalaureat se depun pe 8 iunie în intervalul 12:00-16:00.

Lucrarea ta va fi analizată de o altă comisie de profesori corectori, iar nota ta poate crește sau scădea. Important de menționat este că odata ce rezultatele finale se vor publica, aceasta va fi NOTA FINALĂ la BAC 2019.

Care este nota de trecere a examenului de Bacalaureat 2019?

În primul rând trebuie ca la toate materile să fi obținut minim nota 5. Dar pentru a promova examenul de Bacalaureat 2019, media notelor la probele scrise sau de aptitudini, trebuie să fie minim 6.

În cazul în care ești respins, ai opțiunea să susții examenul maturității din nou în sesiunea din toamnă. Iată calendarul.

Calendar Bacalaureat sesiunea toamnă

Rezultate Bacalaureat 2019. Cum arată diploma de Bac

Rezultate Bacalaureat 2019. Cum arată diploma

În cazul în care ai ratat sesiunea de BAC 2019, mai ai o sansă în toamnă, când se organizează sesiunea a doua din 2019. De asemenea calendarul de mai jos este valabil și pentru cei care nu au intrat în sesiunea de vară din cauza corijențelor.

  • Sesiunea august – septembrie 2019 15 – 19 iulie 2019
  • Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen 26 iulie 2019
  • Înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe 21 august 2019
  • Limba şi literatura română – proba Ea) – proba scrisă 22 august 2019
  • Limba şi literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă 23 august 2019
  • Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă 26 august 2019
  • Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – proba scrisă 27, 28 august 2019
  • Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A 29 august 2019
  • Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B 30 august, 2 septembrie 2019
  • Evaluarea competenţelor digitale – proba D 2 – 3 septembrie 2019
  • Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C 3 septembrie 2019
  • Afişarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12,00 – 16,00) 3 – 6 septembrie 2019
  • Rezolvarea contestaţiilor 7 septembrie 2019 Afişarea rezultatelor finale

Bacalaureat 2019: Ce se întamplă dacă pici BACUL și în toamnă?

În cazul în care ai picat a doua examenul de bacalaureat 2019 atât în vară cât și în toamnă sau doar în una din sesiuni, ai de făcut următoarele.

Ai 3 ani la dispoziție să te înscrii la centrul examen în care ai dat BAC-ul în 2019.

Daca nu te-ai prezentat la BAC 2019, o poți face anul viitor și trebuie să te înscrii în centrul de examen de care aparține liceul tău.

NOTĂ: Dacă între timp îți schimbi reședinta, poți susține Examenul de Bacalaureat 2020 în noua localitate, dar trebuie sa te adresezi inspectoratului școlar al județului / orașului pentru a ți se comunica exact centrul de examen.

Dacă depășești trei ani de la data la care ai susținut examenul de BAC, nu se vor mai lua în considerare probele la care ai trecut și repeți examenul de la zero.

Dacă te încadrezi în cei 3 ani susții examenul doar la proba / probele la care ai picat.

De ce ai nevoie de diploma de Bacalaureat?

Deși interesul pentru examenul de Bacalaureat este foarte scăzut, trebuie să reții că această diplomă îți oferă șansa să poți lucra în companii care cer chiar și studii superioare, dar dacă esti bun în ceea ce faci nu te pot angaja.

Legislația muncii atat din România cât și din străinătate prevede că trebuie sa ai studii minime, respectiv  liceale. Nu este suficientă diploma de absolvire a liceului.

Odată ce ai luat Bacalaureatul ai acces la orice facultate dorești.

Un alt motiv este ca din 2020, înclusiv personalul de la curățenie sau paznicii, trebuie să aibă diplomă de Bacalaureat.

Ține cont, dacă trece mult timp și nu te străduiești să iei examenul, vei uita rapid și puținele informații care acum sunt „calde” în mintea ta.

Poți cumpăra diploma de Bacalaureat?

Pentru că am decis să vă scriem acest articol cu sinceritate vă spunem că da. Sunt profesori, centre de examene, care încă mai reușesc să fraudeze sistemul și îți poți cumpăra diploma de Bacalaureat 2019 sau 2020. ATENȚIE: sumele pe care trebuie să le plătești sunt între 5000-15000 de euro, bani pe care îi dai la negru și NU îți garantează NIMENI că vei fi promovat. Oricând poate interveni o situație și comisia să nu-ți poată valida lucrarea.

Sfaturi pentru viitor sa iei Bacalaureatul ?

Nu, n-o să-ți spun că treubuie să înveți, asta daca nu vrei note de peste 6. Ci este important să ai habar. Hai să o luam pe rând.

La Limba Română, probă pe care toți elevii de liceu o susțin. Primele doua puncte sunt FOARTE ușoare. Dacă faci cel puțin 3-4 modele de Examen afișate pe subiecte.edu.ro. Ai șanse mari să iei notă de trecere. Punctul trei, chiar dacă este cel mai greu, dacă ai cât de puțin habar despre opera literară pe care trebuie să o comentezi sau despre autor, scrie tot ce îți vine în mine. Sigur, nu pune accent pe aspect sau prostii de acest gen. Concentrează-te și scrie CORECT. Este foarte important. De asemenea alinierea în pagină, semnele de punctuație, virgulele puse corect își aduc puncte extra și poate aduni de un 6.

Matematica – Cea mai dificilă dintre probe pentru cei care au profil real sau mai rau ( 🙂 ) mate-info. În primul caz îți spun din proprie experiență, trebuie să recunoști exercițiul, ce tip de problemă este afișată pe foaie. Daca scrii doaar formula de rezolvare, începi să fii punctat. Mulți profesori, punctează analiza ta, mai ales dacă ai scris formula corectă, și te punctează chiar dacă te-ai pierdut în calcule. Aici de povestit nu ai ce face, dar măcar încearcă să scrii la fiecare subiect ceva.

Probele de optionale, geografie, biologie, fizică, istorie etc – aici este importan să alegi ce ȘTII sigur că ai despre ceva habar. Dacăa la istorie este cel mai simplu, dacă ai reținut anii importanți din cei 4 ani de liceu și te ajută să povești mult despre subiect, sigur, cât mai aproape de adeăvăr. În plus poți avea norocul să ai un subiect în care să comentezi TU un eveniment istoric. Contează doar să știi, ce s-a întâmplat și CÂND.

Dacă esti bun la Geografie și, îndrăznește, dar nu fă gafe de genul Arad este în est. La fel și la biologie și fizică,sunt materii mai exacte, unde nu-ti poți da cu părerea.

Rezultate Bac 2019 pe EDU.RO. Note online la Bacalaureat 2019 pe judete

Dacă nu vezi link-urile ACTIVE apasă aici sau AICI.

Rezultate Bacalaureat 2019 pe județe

REZULTATE BACALAUREAT 2019 BUCUREȘTI
REZULTATE BACALAUREAT 2019 ALBA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 ARAD
REZULTATE BACALAUREAT 2019 ARGEȘ
REZULTATE BACALAUREAT 2019 BACĂU
REZULTATE BACALAUREAT 2019 BIHOR
REZULTATE BACALAUREAT 2019 BISTRIȚA-NĂSĂUD
REZULTATE BACALAUREAT 2019 BOTOȘANI
REZULTATE BACALAUREAT 2019 BRAȘOV
REZULTATE BACALAUREAT 2019 BRĂILA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 BUZĂU
REZULTATE BACALAUREAT 2019 CĂLARAȘI
REZULTATE BACALAUREAT 2019 CARAȘ-SEVERIN
REZULTATE BACALAUREAT 2019 CLUJ
REZULTATE BACALAUREAT 2019 CONSTANȚA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 COVASNA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 DÂMBOVIȚA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 DOLJ
REZULTATE BACALAUREAT 2019 GALAȚI
REZULTATE BACALAUREAT 2019 GIURGIU
REZULTATE BACALAUREAT 2019 GORJ
REZULTATE BACALAUREAT 2019 HARGHITA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 HUNEDOARA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 IALOMIȚA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 IAȘI
REZULTATE BACALAUREAT 2019 ILFOV
REZULTATE BACALAUREAT 2019 MARAMUREȘ
REZULTATE BACALAUREAT 2019 MEHEDINȚI
REZULTATE BACALAUREAT 2019 MUREȘ
REZULTATE BACALAUREAT 2019 NEAMȚ
REZULTATE BACALAUREAT 2019 OLT
REZULTATE BACALAUREAT 2019 PRAHOVA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 SATU MARE
REZULTATE BACALAUREAT 2019 SĂLAJ
REZULTATE BACALAUREAT 2019 SIBIU
REZULTATE BACALAUREAT 2019 SUCEAVA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 TELEORMAN
REZULTATE BACALAUREAT 2019 TIMIȘ
REZULTATE BACALAUREAT 2019 TULCEA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 VÂLCEA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 VASLUI
REZULTATE BACALAUREAT 2019 VRANCEA

HUFF.ro te ține la curent cu rezultatele, acesteaa se vor afișa la ora 12:00 cel târziu. Link-urile de mai sus vor deveni active în secunda în care rezltatele apar. Colegii noștri afla cu câteva minute înainte și fiecare link de va direcționa către județul tău.

Unde vor apărea notele obținute la BAC?

Notele la BAC apar ca în fiecare an pe EDU.ro mai precis pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Scurtă recapitulare a probelor din 2019

Bacalaureatul în 2019 a început pe 1 iulie 2019, cu probele scrise, cele orale le-ai susținut în iunie. Calendarul sesiunii de vară a a fost:

Sesiunea iunie – iulie 2019

  • 27 – 31 mai 2019 Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
  • 31 mai 2019 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
  • 3 – 4 iunie 2019 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 5 – 6 iunie 2019 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B 7,
  • 10* – 11 iunie 2019 Evaluarea competenţelor digitale – proba D
  • 12 – 13 iunie 2019 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
  • 1 iulie 2019 Limba şi literatura română – proba Ea) – proba scrisă
  • 2 iulie 2019 Limba şi literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă
  • 3 iulie 2019 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă
  • 4 iulie 2019 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – proba scrisă
  • 8 iulie 2019 Afişarea rezultatelor (până la ora 12,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12,00 – 16,00)
  • 9 – 12 iulie 2019 Rezolvarea contestaţiilor 13 iulie 2019 Afişarea rezultatelor finale

Rezultatele Bacalaureat 2019 sunt oferite de huff.ro de pe edu.ro.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top