REZULTATE BACALAUREAT 2019 Edu.ro astăzi este ziua cea mare pentru elevii care au susținut examenul de Bac în perioada 1-4 iulie. Astăzi, 8 iunie, 2019 până în ora 12:00 rezultatele se vor afișa , pentru că site-ul edu.ro posibil sa pice, HUFF.ro va afișa rezultatele în secțiunea: Bacalaureat. Mai jos apar notele tale de la BAC. Sari direct a note APASĂ AICI. Acest articol se actualizează continuu. Dacă nu vezi update-urile în timp real, apasă aici.
UPDATE – Rezultate Bacalaureat 2019: 40 de elevi au copiat, 177 note de zece
UPDATE – Rezultatele au fost publicate apasă aici.
UPDATE -Primele rezultate ale examenului de bacalaureat au fost publicate, luni, fiind înregistrate 177 de medii de 10, potrivit datelor Ministerului Educației.
Primele rezultate au fost publicate de ministerul Educației pe site-ul bacalaureat.edu.ro și pot fi consultate aici:
Update, ora 10.45: Edu.ro a afișat notele de la Bacalaureat.
Update 09.30 – Peste 2 ore, notele la BAC 2019 vor fi afișate pe edu.ro, apoi pe listele de la licee. Apoi, elevii nemulțumiți vor putea depune contestații, între orele 12.00 și 16.00. Rezultatele finale Bacalaureat 2019 se vor afișa sâmbătă, 13 iulie 2019. Huff.ro anunță rezultatele BAC 2019.
La sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2019 au fost înscriși 136.000 de candidaţi.
Update 08.45 – În doar câteva ore, rezultatele Bacalaureat 2019 vor fi afișate. Află cel mai rapid notele la BAC de pe Huff.ro.
ACTUALIZARE 03:52 – Conform unor surse Huff din interiorul Ministerului Educatiei, rezultatele vor fi afișate în jurul 11:30.
UPDATE 03:34 – siteul edu.ro e picat, semn ca se incarca rezultatele. Va tinem la curent. Mai jos aveti notele si rezultatele Bacalaureat 2019
UPDATE 01:50 – Conform unor surse rezultatele vor apărea în jurul orei 10:50.
Dacă nu esți mulțumit de nota obținută la Rezultate Bacalaureat 2019, poți depune contestație pentru una sau mai multe materii, în centrul tău de examen. Adică acolo unde ai susținut examenul maturități.
ATENȚIE: Contestațiile la Bacalaureat se depun pe 8 iunie în intervalul 12:00-16:00.
Lucrarea ta va fi analizată de o altă comisie de profesori corectori, iar nota ta poate crește sau scădea. Important de menționat este că odata ce rezultatele finale se vor publica, aceasta va fi NOTA FINALĂ la BAC 2019.
În primul rând trebuie ca la toate materile să fi obținut minim nota 5. Dar pentru a promova examenul de Bacalaureat 2019, media notelor la probele scrise sau de aptitudini, trebuie să fie minim 6.
În cazul în care ești respins, ai opțiunea să susții examenul maturității din nou în sesiunea din toamnă. Iată calendarul.
În cazul în care ai ratat sesiunea de BAC 2019, mai ai o sansă în toamnă, când se organizează sesiunea a doua din 2019. De asemenea calendarul de mai jos este valabil și pentru cei care nu au intrat în sesiunea de vară din cauza corijențelor.
În cazul în care ai picat a doua examenul de bacalaureat 2019 atât în vară cât și în toamnă sau doar în una din sesiuni, ai de făcut următoarele.
Ai 3 ani la dispoziție să te înscrii la centrul examen în care ai dat BAC-ul în 2019.
Daca nu te-ai prezentat la BAC 2019, o poți face anul viitor și trebuie să te înscrii în centrul de examen de care aparține liceul tău.
NOTĂ: Dacă între timp îți schimbi reședinta, poți susține Examenul de Bacalaureat 2020 în noua localitate, dar trebuie sa te adresezi inspectoratului școlar al județului / orașului pentru a ți se comunica exact centrul de examen.
Dacă depășești trei ani de la data la care ai susținut examenul de BAC, nu se vor mai lua în considerare probele la care ai trecut și repeți examenul de la zero.
Dacă te încadrezi în cei 3 ani susții examenul doar la proba / probele la care ai picat.
Deși interesul pentru examenul de Bacalaureat este foarte scăzut, trebuie să reții că această diplomă îți oferă șansa să poți lucra în companii care cer chiar și studii superioare, dar dacă esti bun în ceea ce faci nu te pot angaja.
Legislația muncii atat din România cât și din străinătate prevede că trebuie sa ai studii minime, respectiv liceale. Nu este suficientă diploma de absolvire a liceului.
Odată ce ai luat Bacalaureatul ai acces la orice facultate dorești.
Un alt motiv este ca din 2020, înclusiv personalul de la curățenie sau paznicii, trebuie să aibă diplomă de Bacalaureat.
Ține cont, dacă trece mult timp și nu te străduiești să iei examenul, vei uita rapid și puținele informații care acum sunt „calde” în mintea ta.
Pentru că am decis să vă scriem acest articol cu sinceritate vă spunem că da. Sunt profesori, centre de examene, care încă mai reușesc să fraudeze sistemul și îți poți cumpăra diploma de Bacalaureat 2019 sau 2020. ATENȚIE: sumele pe care trebuie să le plătești sunt între 5000-15000 de euro, bani pe care îi dai la negru și NU îți garantează NIMENI că vei fi promovat. Oricând poate interveni o situație și comisia să nu-ți poată valida lucrarea.
Nu, n-o să-ți spun că treubuie să înveți, asta daca nu vrei note de peste 6. Ci este important să ai habar. Hai să o luam pe rând.
La Limba Română, probă pe care toți elevii de liceu o susțin. Primele doua puncte sunt FOARTE ușoare. Dacă faci cel puțin 3-4 modele de Examen afișate pe subiecte.edu.ro. Ai șanse mari să iei notă de trecere. Punctul trei, chiar dacă este cel mai greu, dacă ai cât de puțin habar despre opera literară pe care trebuie să o comentezi sau despre autor, scrie tot ce îți vine în mine. Sigur, nu pune accent pe aspect sau prostii de acest gen. Concentrează-te și scrie CORECT. Este foarte important. De asemenea alinierea în pagină, semnele de punctuație, virgulele puse corect își aduc puncte extra și poate aduni de un 6.
Matematica – Cea mai dificilă dintre probe pentru cei care au profil real sau mai rau ( 🙂 ) mate-info. În primul caz îți spun din proprie experiență, trebuie să recunoști exercițiul, ce tip de problemă este afișată pe foaie. Daca scrii doaar formula de rezolvare, începi să fii punctat. Mulți profesori, punctează analiza ta, mai ales dacă ai scris formula corectă, și te punctează chiar dacă te-ai pierdut în calcule. Aici de povestit nu ai ce face, dar măcar încearcă să scrii la fiecare subiect ceva.
Probele de optionale, geografie, biologie, fizică, istorie etc – aici este importan să alegi ce ȘTII sigur că ai despre ceva habar. Dacăa la istorie este cel mai simplu, dacă ai reținut anii importanți din cei 4 ani de liceu și te ajută să povești mult despre subiect, sigur, cât mai aproape de adeăvăr. În plus poți avea norocul să ai un subiect în care să comentezi TU un eveniment istoric. Contează doar să știi, ce s-a întâmplat și CÂND.
Dacă esti bun la Geografie și, îndrăznește, dar nu fă gafe de genul Arad este în est. La fel și la biologie și fizică,sunt materii mai exacte, unde nu-ti poți da cu părerea.
Dacă nu vezi link-urile ACTIVE apasă aici sau AICI.
REZULTATE BACALAUREAT 2019 BUCUREȘTI
REZULTATE BACALAUREAT 2019 ALBA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 ARAD
REZULTATE BACALAUREAT 2019 ARGEȘ
REZULTATE BACALAUREAT 2019 BACĂU
REZULTATE BACALAUREAT 2019 BIHOR
REZULTATE BACALAUREAT 2019 BISTRIȚA-NĂSĂUD
REZULTATE BACALAUREAT 2019 BOTOȘANI
REZULTATE BACALAUREAT 2019 BRAȘOV
REZULTATE BACALAUREAT 2019 BRĂILA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 BUZĂU
REZULTATE BACALAUREAT 2019 CĂLARAȘI
REZULTATE BACALAUREAT 2019 CARAȘ-SEVERIN
REZULTATE BACALAUREAT 2019 CLUJ
REZULTATE BACALAUREAT 2019 CONSTANȚA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 COVASNA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 DÂMBOVIȚA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 DOLJ
REZULTATE BACALAUREAT 2019 GALAȚI
REZULTATE BACALAUREAT 2019 GIURGIU
REZULTATE BACALAUREAT 2019 GORJ
REZULTATE BACALAUREAT 2019 HARGHITA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 HUNEDOARA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 IALOMIȚA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 IAȘI
REZULTATE BACALAUREAT 2019 ILFOV
REZULTATE BACALAUREAT 2019 MARAMUREȘ
REZULTATE BACALAUREAT 2019 MEHEDINȚI
REZULTATE BACALAUREAT 2019 MUREȘ
REZULTATE BACALAUREAT 2019 NEAMȚ
REZULTATE BACALAUREAT 2019 OLT
REZULTATE BACALAUREAT 2019 PRAHOVA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 SATU MARE
REZULTATE BACALAUREAT 2019 SĂLAJ
REZULTATE BACALAUREAT 2019 SIBIU
REZULTATE BACALAUREAT 2019 SUCEAVA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 TELEORMAN
REZULTATE BACALAUREAT 2019 TIMIȘ
REZULTATE BACALAUREAT 2019 TULCEA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 VÂLCEA
REZULTATE BACALAUREAT 2019 VASLUI
REZULTATE BACALAUREAT 2019 VRANCEA
HUFF.ro te ține la curent cu rezultatele, acesteaa se vor afișa la ora 12:00 cel târziu. Link-urile de mai sus vor deveni active în secunda în care rezltatele apar. Colegii noștri afla cu câteva minute înainte și fiecare link de va direcționa către județul tău.
Notele la BAC apar ca în fiecare an pe EDU.ro mai precis pe site-ul bacalaureat.edu.ro.
Bacalaureatul în 2019 a început pe 1 iulie 2019, cu probele scrise, cele orale le-ai susținut în iunie. Calendarul sesiunii de vară a a fost:
Probele scrise Art.54 –
(1) La probele scrise, sălile vor fi, în prealabil, adaptate acestor activităţi, prin:
a) dotarea corespunzătoare; se va avea în vedere amenajarea sălilor, astfel încât, de regulă, în fiecare sală de examen să existe cel puţin 15 candidaţi;
b) eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe candidaţi în elaborarea răspunsurilor orale sau a lucrărilor scrise;
c) afişarea pe uşa fiecărei săli a listei nominale cu candidaţii repartizaţi în sala respectivă şi a prevederilor metodologiei, care îi informează pe aceştia că pătrunderea în sală cu materiale ajutătoare, cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, frauda sau tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din examen;
d) afişarea, pe uşa fiecărei săli, a prevederilor din metodologie care îi informează pe elevi că subiectele rezolvate pe ciornă sau pe foaia cu subiectele fotocopiate nu se iau în considerare.
(2) Comisia din centrul de examen va lua toate măsurile ca şi în celelalte spaţii la care au acces candidaţii, înainte sau în timpul examenului, să nu se afle materiale care pot ajuta candidaţii la elaborarea răspunsurilor.
(1) Înaintea intrării în săli, preşedintele comisiei din centrul de examen instruieşte asistenţii în legătură cu îndatoririle ce le revin, cu prevederile metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, cu informaţiile pe care trebuie să le furnizeze candidaţilor aflaţi în săli.
(2) La încheierea instructajului, participanţii vor semna un proces-verbal, care se va arhiva, alături de celelalte documente ale examenului.
(3) Repartizarea în săli a celor doi asistenţi – cadre didactice de altă specialitate decât cea la care se susţine examenul, din altă unitate de învăţământ decât cea din care provin candidaţii, se face de către preşedintele comisiei, prin tragere la sorţi, în ziua fiecărei probe, cu trei sferturi de oră înainte de începerea acesteia, luându-se măsuri să nu rămână aceleaşi formaţii de asistenţă în zile diferite şi nici aceiaşi asistenţi pentru aceleaşi săli, la probe diferite.
(4) Asistenţii, care intră în săli după ce au fost instruiţi şi au semnat fişa de atribuţii, primesc din partea preşedintelui listele cu candidaţii, procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise, hârtie tipizată pentru lucrări şi hârtie ştampilată Anexa 2 la ordinul MECTS nr. 4799/31.08.2010, privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat -2011
Numărul de coli de examen şi numărul de coli pentru ciorne, primite pentru fiecare sală de examen, vor fi consemnate în procesul-verbal de instruire, care va fi semnat de fiecare asistent în parte şi de preşedintele comisiei.
(5) Se interzice asistenţilor să pătrundă în sală cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, precum şi cu ziare, reviste, cărţi etc.
(1) Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei.
(2) Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Asistenţii vor verifica respectarea acestei prevederi înainte de aducerea subiectelor în săli.
Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi, după caz, la sancţionarea asistenţilor.
(3) Înainte de aducerea subiectelor în săli, asistenţii vor explica elevilor modul de desfăşurare a probei şi modul de completare a datelor personale pe foaia tipizată. Candidaţii se aşează câte unul în bancă, în ordine alfabetică, în funcţie de disciplina şi de tipul de subiect primit, conform listelor afişate.
Fiecare candidat primeşte o coală de hârtie tipizată, pe care îşi scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate şi completează citeţ celelalte date de pe colţul ce urmează a fi lipit.
Colţul colii tipizate va fi lipit, după distribuirea subiectelor în săli, numai după ce asistenţii din săli au verificat identitatea candidaţilor, după completarea corectă a tuturor datelor prevăzute şi după ce aceştia semnează în interiorul porţiunii care urmează a fi sigilată.
Colţurile lucrărilor vor fi lipite numai după ce candidaţii au început să scrie pe foaia de concurs rezolvarea subiectelor. Procedura anterioară se repetă pentru toate colile tipizate utilizate de candidat pentru a redacta lucrarea. Candidaţii vor primi atâtea coli tipizate şi ciorne marcate cu ştampila “Bacalaureat 2011 – C.E.” câte le sunt necesare. Pentru lipirea colţului lucrării se va folosi lipici sau acelaşi tip de etichete autocolante, pentru toate centrele de examen dintr-un judeţ.
(4) Preşedintele comisiei aplică ştampila-tip “Bacalaureat 2011 – C.E.” peste colţul închis şi lipit al lucrării. În cazul în care se organizează o subcomisie în altă locaţie, ştampila este aplicată de către membrul comisiei din centrul de examen, desemnat pentru a participa la examen în acea subcomisie. Aceste operaţii se vor încheia înaintea ieşirii primului candidat din sala de examen.
(5) Înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează, precum şi orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective. Propunerea de anulare se poate face atât în centrul de examen, cât şi în centrul de evaluare, de către persoanele din comisie care sesizează semnele distinctive, iar decizia se ia de către preşedintele comisiei, după consultare cu comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti.
(1) După anunţarea variantei de subiect extrasă de Comisia Naţională de Bacalaureat, se multiplică subiectele în număr egal cu numărul candidaţilor, urmând ca acestea să fie distribuite în săli. Candidaţii care susţin probele în limbile minorităţilor naţionale vor primi simultan subiectul atât în limba maternă, cât şi în limba română.
(2) Comisia de examen va lua toate măsurile pentru a pregăti în mod corespunzător operaţia de multiplicare, astfel încât să fie asigurat, în cel mai scurt timp posibil, câte un subiect pentru fiecare candidat. Anexa 2 la ordinul MECTS nr. 4799/31.08.2010, privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat -2011
(3) Asistenţii primesc subiectele multiplicate, în plicuri sigilate, de la preşedinte, vicepreşedinte, secretar sau un membru al comisiei şi le distribuie fiecărui candidat. La încheierea acestor operaţiuni, începe rezolvarea subiectelor de către candidaţi.
(4) Asistenţii verifică primirea de către fiecare candidat a tipului de subiect, corespunzător filierei, profilului, specializării pe care a absolvit-o şi opţiunii, la care are dreptul conform prevederilor prezentei metodologii.
Candidaţii vor verifica primirea tipului de subiect corespunzător şi vor semna procesul-verbal care menţionează în mod explicit acest lucru.
(5) Niciun membru al comisiei nu poate părăsi centrul de examen până la încheierea probei, exceptând cazurile speciale – cazuri medicale, accidente, situaţii de forţă majoră. Candidaţii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut de prezenta metodologie pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor în săli.
(1) Preşedintele, vicepreşedintele, secretarul sau un membru al comisiei verifică, în toate sălile de examen, dacă subiectele multiplicate pentru fiecare candidat sunt complete şi lizibile, respectiv dacă ele corespund cu filiera, cu profilul, cu specializarea şi cu opţiunea candidatului.
(2) Se interzice preşedintelui, vicepreşedintelui, secretarului şi membrilor comisiei să dea candidaţilor indicaţii referitoare la rezolvarea subiectelor, să facă modificări ale subiectelor sau ale baremelor de evaluare şi de notare.
(3) Din momentul distribuirii subiectelor, niciun candidat nu mai poate intra în sală şi niciun candidat nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia.
(4) În cazuri excepţionale, dacă un candidat se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de examen; în această situaţie timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.
(1) Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.
Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru. Pentru probele scrise la disciplinele „Matematică” şi „Geografie”, candidaţii pot să utilizeze instrumente de desen.
(2) Se interzice folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul. Se foloseşte numai hârtia distribuită candidaţilor de către asistenţi.
(3) Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. În cazul în care unii candidaţi, din diferite motive, doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Acest lucru este consemnat de către asistenţi în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise.
Colile folosite iniţial se anulează pe loc de către asistenţi, menţionându-se pe ele „Anulat”, se semnează de către asistenţi şi se păstrează în condiţiile stabilite pentru lucrările scrise.
(1) În timpul desfăşurării probelor scrise, asistenţii nu dau candidaţilor nicio indicaţie, nu discută între ei şi nu rezolvă subiectul de examen. Unul dintre asistenţi stă în faţa clasei, celălalt în spatele clasei şi nu au alte preocupări în afară de supraveghere.
În cazul în care aceştia încalcă aceste dispoziţii, preşedintele comisiei poate decide înlocuirea lor şi, dacă este cazul, poate face şi propunere de începere a procedurii de cercetare disciplinară.
(2) În timpul desfăşurării probelor scrise, asistenţii răspund de asigurarea ordinii şi a liniştii în sala de clasă, de respectarea de către candidaţi a tuturor prevederilor Anexa 2 la ordinul MECTS nr. 4799/31.08.2010, privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat -2011
(1) După ce îşi încheie lucrările, candidaţii numerotează foile, sub îndrumarea asistenţilor, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta, indicând pagina curentă şi numărul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini.
Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenţi.
După încheierea numerotării, candidaţii predau asistenţilor lucrările şi semnează pentru confirmarea predării lucrării şi a numărului de pagini.
(2) La expirarea celor trei ore acordate, candidaţii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit.
Trei candidaţi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.
(3) La predarea lucrărilor, asistenţii barează spaţiile nescrise, verifică numărul de pagini şi îl trec în procesele-verbale de predare-primire pe care le semnează candidaţii, precum şi în rubrica prevăzută pe prima pagină a lucrării.
(4) Ciornele şi lucrările anulate se strâng separat şi se păstrează în centrul de examen.
(5) La finalizarea probei scrise, asistenţii predau, sub semnătură, lucrările scrise preşedintelui şi celorlalţi membri ai comisiei. Aceştia verifică dacă numărul lucrărilor predate corespunde cu numărul semnăturilor din procesul-verbal de predare a lucrărilor scrise, dacă numărul de pagini al fiecărei lucrări coincide cu cel înscris pe lucrare şi în procesul-verbal şi dacă au fost barate spaţiile nescrise.
(6) În cazul în care un candidat refuză să predea lucrarea scrisă, acest lucru se consemnează într-un proces-verbal, semnat de cei doi asistenţi şi atrage după sine eliminarea candidatului din examen.
Rezultatele Bacalaureat 2019 sunt oferite de huff.ro de pe edu.ro.
Acest articol a fost actualizat la: 8 iulie 2019 12:27