Connect with us
Rezultate Bacalaureat toamnă 2018: Când se afișează primele note

Știri

Rezultate Bacalaureat toamnă 2018: Când se afișează primele note

Rezultate Bacalaureat toamnă 2018. Probele scrise din sesiunea august-septembrie a BAC 2018 s-au terminat, iar acum încep evaluările lingvistice și ale competențelor digitale.

Treisprezece candidaţi au fost eliminaţi în Capitală de la probele scrise ale celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului pentru tentativă de fraudă sau încălcarea metodologiei de examen, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Potrivit acestuia, patru candidaţi au fost eliminaţi de la proba scrisă la Limba şi literatura română, patru de la proba obligatorie a profilului, iar cinci de la proba la alegere a profilului şi specializării.

În zilele de 24 şi 27 august se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă în 28 august.

Totodată, în intervalul 29 – 30 august, are loc evaluarea competenţelor digitale, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 30 şi 31 august.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie, până la ora 12,00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12,00 şi 16,00.

Rezultate Bacalaureat toamnă 2018: Ce medie trebuie obținută pentru promovare

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

Potrivit MEN, cei eliminaţi din examen nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.

Citește și: Update: Subiecte Română BAC toamnă 2018, 20 august – Real şi uman

Citește și: Subiecte Matematică BAC toamnă 2018 (M1, M2, M3) și barem Update

Citește și: Subiecte istorie BAC toamnă 2018 – Proba la alegere

1 Comment

1 Comment

  1. Gigi

    2018-08-27T10:18:51+03:00 at 10:18

    „Sau „terminat..?…….felicitări..ați picat bacul…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top