Connect with us
Rezultate Evaluare Națională 2018. Ministerul Educației anunță rezultatele

Știri

UPDATE Rezultate Evaluare Națională 2018. Ministerul Educației a publicat notele

Rezultatele obținute de elevi la Evaluare Națională 2018 au fost afișate pe edu.ro. Tot astăzi, elevii care nu sunt mulțumiți de notele vor putea depune contestații între orele 14:00 – 19:00.

Puteţi vedea rezultatele pe fiecare judeţ AICI!

Rezultatele finale pentru Evaluare Națională 2018 vor fi afişate sâmbătă, 23 iunie. La sesiunea din acest an s-au înscris peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a, potrivit Minsterului Educației.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu.

Cei peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a au susţinut săptămâna trecută luni proba la Limba română, iar miercuri proba la Matematică.  Joi s-a desfăşurat proba la Limba şi literatura maternă.

Pe site-ul edu.ro</a> vor fi afișate rezultatele. Pe huff.ro puteți vedea notele obținute de elevi la sesiunea din acest an.

Evaluare Națională 2018, rezultatele se afișează astăzi

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu.

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut în perioada 5 – 7 martie simularea examenului de Evaluare Naţională şi mai puţin de 50% dintre ei au obţinut media generală peste 5.

La Matematică, doar 33,1 % dintre elevi au reuşit să obţină o notă peste 5, iar la Limba şi literatura română 63,1% au luat note mai mari sau egale cu 5. La proba de Limba li literatura maternă, 82,6% dintre elevi au obţinut note peste 5. Procente semnificative (peste 60%) ale mediilor mai mari sau egale cu 5 au fost în Capitală şi în judeţul Cluj. Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog.

Citește și Rezultate Evaluarea Naţională 2018. Când se afișează rezultatele

În 2017, rata de promovabilitate la Evaluarea Naţională a fost de 77%, după contestaţii, 77%. La Limba şi literatură română, 121.315 candidaţi (86,1%) au primit note peste 5, iar la Matematică, 92.886 de candidaţi au avut note peste 5.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top