Robert Negoiță a fost audiat la Parchetul General în dosarul de plagiat. Primarul Sectorului 3 a petrecut aproximativ 45 de minute în fața magistraților, iar la ieșire el a declarat că procurorii nu i-au pus la dispoziție dosarul.
Citește și: Robert Negoiță, suspectat de mai multe infracțiuni în dosarul său de plagiat
„Nu am dat nicio declaraţie, nu mi s-a pus la dispoziţie dosarul”, a spus primarul Sectorului 3, fără a face alte declaraţii, potrivit news.ro.
Negoiţă este suspectat, în dosarul de la Parchetul instanţei supreme privind plagiatul din lucrarea sa de doctorat, de instigare la abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals intelectual şi uz de fals.
Şi Ioan Dascălu, coordonatorul lucrării de doctorat a lui Robert Negoiţă, intitulată intitulată „Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social” şi susţinută în 2012, a fost citat să se prezinte la PICCJ, pentru a lua la cunoştinţă de acuzaţiile aduse în acelaşi dosar, acesta fiind suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
Comisia de etică a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a constatat că lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, este un plagiat şi a cerut Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă titlul de doctor, declara, în 24 iulie, pentru News.ro, Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.
Robert Negoiţă a scris, pe pagina sa de Facebook, că nu regretă dacă îi va fi retras titlul de doctor, ci faptul că s-a lăsat tentat, în trecut, de „moda” titlurilor academice, fiind un episod pe care şi-l asumă şi din care a învăţat o lecţie importantă, respective că “singurele realizări notabile sunt cele construite pe o bază sănătoasă”.
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă (44 de ani), a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în 2012, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, iar teza sa a fost coordonată de prof. univ. dr. Ioan Dascălu, care este conducător de doctorat asociat la Academia de Poliţie şi fost decan al Facultăţii de Drept de la Universitatea Bioterra.