Nunțile contemporane sunt un simbol al iubirii și un angajament între mire și mireasă. Însă, cu ani în urmă, nunțile erau mai mult o afacere între două familii, care își uneau forțele pentru o alianță.
În trecut, puține mirese își cumpărau o rochie special pentru ziua nunții lor. Mireasa purta de obicei o rochie veche, de culoare închisă. De fapt, multe mirese purtau negru. Se evita culoarea verde, pentru că se considera că aduce ghinion. Albastru era adesea ales, pentru că reprezenta puritate, evlavie. Există, însă, și o altă explicație pentru care erau alese rochii de culoare închisă. Pentru că femeile purtau la nuntă o rochie veche, alegeau una de culoare închisă pentru a ascunde imperfecțiunile.
Rochia de mireasă albă a devenit simbol în anul 1840. Regina Victoria a fost îmbrăcată în alb la nunta cu vărul său Prințul Albert. Rochia ei a devenit exemplu. La aproape un deceniu după această nuntă, „Godey’s Lady’s Book”, una dintre primele reviste pentru femei din America, relata că albul este nuanța cea mai potrivită pentru o mireasă.
De atunci, femeile care doreau să-și arate rangul social au avut grijă să poarte rochii albe, realizate din cantități excesive de material. Pentru că alb era o culoare greu de obținut, doar femeile bogate își permiteau o rochie de mireasă în această nuanță.
În timpul Marii Crize, când vremurile erau grele, era dificil pentru femei să-și achiziționeze o rochie de mireasă pe care ar fi purtat-o o singură dată. Așa că s-a revenit la tradiția de a purta una dintre ținutele bune din garderobă, care era de obicei de culoare închisă.
Ca urmare a unui boom economic în a doua jumătate a secolului XX, alb a devenit, din nou, o nuanță populară. Exemplu stau nunțile lui Grace Kelly, Prințesei Diana și ale altor femei inconice care s-au căsătorit în această perioadă.
În China, India și alte culturi orientale, miresele poartă culoarea roșie sau o combinație de alb-roșu. Roșu simbolizează noroc. La nunțile din Japonia, mirese obișnuiesc să schimbe mai multe rochii colorale pe perioada evenimentului.
În zilele noastre, mireasa are posibilitatea să aleagă o rochie în orice culoare, stil sau țesătură pentru drumul spre altar. În timp ce forma și stilul variază de la mireasă la mireasă, rochiile albe sunt cele mai populare.
Astăzi, alb nu mai este un simbol al bogăției, ci al purității.
Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-12T12:52:15+02:00 12:52
Acest site foloseste cookies.
Read More
Vezi comentarii
Am citit si eu despre obiceiurile vechi. Si am vazut filme :))) Ma bucur foarte mult de libertatea de acum. Chiar ma pregatesc de nunta, am fost la proba 2 de rochie. Avem totul pregatit, dar ne gandim serios sa ne inscriem si la cursuri de dans - nu prea stiu sa dansez si vreau ca nunta sa iasa perfect. Sau aproape perfect... Niste prieteni mi-au recomandat Stop and Dance, dar mai caut informatii. I-am gasit site-ul, http://stop-and-dance.ro/ si imi place ca au mai multe sedii, sa vedem cum ne convine, mai langa casa sau mai aproape de serviciu. Revenind la rochie, eu am luat ivory. Anul trecut toate miresele pe care le-am vazut aveau rochii ivory. Anul acesta se poarta alb? Uf, acum e cam tarziu sa mai schimb. Nu-i asa ca rochia Dianei a fost minunata? Cu trena aia... A mea e simpla si voalul e lung cat rochia. Fara trena, nu mi se pare practica la dans si mers. Dar e eleganta, trebuie sa recunosc :D
Am citit si eu despre obiceiurile vechi. Si am vazut filme :))) Ma bucur foarte mult de libertatea de acum. Chiar ma pregatesc de nunta, am fost la proba 2 de rochie. Avem totul pregatit, dar ne gandim serios sa ne inscriem si la cursuri de dans - nu prea stiu sa dansez si vreau ca nunta sa iasa perfect. Sau aproape perfect... Revenind la rochie, eu am luat ivory. Anul trecut toate miresele pe care le-am vazut aveau rochii ivory. Anul acesta se poarta alb? Uf, acum e cam tarziu sa mai schimb. Nu-i asa ca rochia Dianei a fost minunata? Cu trena aia... A mea e simpla si voalul e lung cat rochia. Fara trena, nu mi se pare practica la dans si mers. Dar e eleganta, trebuie sa recunosc :D