Connect with us

Știri

Român care dorea să comită un ATENTAT TERORIST, săltat de DIICOT! Cine este el FOTO

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din județul Argeș a fost ridicat de procurorii DIICOT, fiind suspectat de terorism, după ce s-ar fi autoradicalizat și ar fi aderat la Statul Islamic.

Joi dimineaţă, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti şi procurorii DIICOT Piteşti au desfășurat efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza județului Argeș, pentru prinderea unui bărbat bănuit de săvârșirea de infracțiuni de terorism.

Serviciul Român de Informații, în calitate de autoritate națională în prevenirea și combaterea terorismului, a întreprins măsuri specifice de documentare informativă, în baza unui mandat de siguranță națională, a unui cetățean român, în vârstă de 39 de ani, suspect de terorism, se arată într-un comunicat SRI.

În fapt, cetățeanul a intrat în atenția SRI în anul 2015, prezentând indicatori specifici unei persoane aflate într-o etapă avansată a procesului de autoradicalizare.

Potrivit SRI, cel în cauză s-a manifestat prin activități de propagandă teroristă, derulate în mediul relațional și online, în favoarea organizației teroriste DAESH (denumirea franceză pentru ISIS), la care și-a declarat adeziunea.

Ionuț Cătălin Bălan, zis Ibrahim, suspectu de terorism arestat de DIICOT

Ionuț Cătălin Bălan, zis Ibrahim, suspectu de terorism arestat de DIICOT

Concret, suspectul și-a exprimat în repetate rânduri intenția, și a încercat să convingă și alte persoane, de a se deplasa în Siria pentru a se alătura organizației teroriste DAESH. El a distribuit în mediul online imagini cu execuţii ale grupării, săvârşite prin decapitare şi împuscare, cu scopul de a promova Statul Islamic.

Bărbatul din Piteşti se numeşte Ionuţ Cătălin Bălan, este căsătorit şi are un copil. El adoptase numele de Ibrahim și dorea să comită un atentat terorist la o bază militară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top