Român răpit de teroriști – povestea sa este incredibilă

03.01.2017
Român răpit de teroriști – povestea sa este incredibilă

Drama unui român răpit de teroriști. Povestea sa a fost făcută publică prin intermediul unui scurt videoclip postat de acesta pe un site de socializare. Pe numele său, Ionuț Gherghuț era paznic la o mină de mangan din nordul Burkinei Faso. Pe 4 aprilie 2015, el a fost răpit de o grupare radicală intitulată „Al-Mourabituone.

Român răpit de teroriști: „Vă rog să mă ajutați să ma întorc acasă”

Emoționanta poveste a bărbatului a apărut în prim-plan în această toamnă. Pe 21 septembrie, filmarea în care el cerea ajutorul devenea virală pe internet: „”Sunt Iulian Gherguţ. Am fost luat ostatic pe 4 aprilie 2015, la Tambao, de gruparea Al-Mourabituone. Starea mea de sănătate este bună. Îi cer familiei mele să găsească o soluţie împreună cu guvernul României, ca să fiu eliberat. Mă gândesc la voi în permanenţă. Un ultim mesaj pentru guvernul României: îl rog să facă tot posibilul să mă elibereze, ca să mă întorc alături de familia mea, în ţara mea!”

Imediat după apariția acestui mesaj video s-a pus în funcțiune o petiție online intitulată „Salvați-l pe Iulian Gherghuț”. La ora actuală, nu se cunoaște starea în care se află românul.

Citește și: Poveste emoționantă : scrisoarea unui copil a impresionat o lume întreagă

Riscul la care se expun muncitorii din aceste zone este foarte mare. Atacatorii sunt de regulă mercenari subordonați unor bande organizate de criminali, deseori afiliate religios.