Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat sâmbătă că este prioritar să se verifice dacă într-adevăr cetăţeanul român a fost răpit în Libia şi apoi, care dintre grupări îl au „în garda lor”.
„Pot să vă confirm că Ambasada României în Libia are în atenţie cazul cetăţeanului român. Din dispoziţia pe care am dat-o, a fost activată Celula de criză care, în regim de urgenţă, a demarat în primul rând efectuarea de verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt.
Având în vedere specificul operaţiunilor şi situaţia din Libia, procedurile de verificare pot avea o anumită durată.
În orice caz, folosesc acest prilej pentru a reitera din partea MAE recomandarea ca tratarea în spaţiul public a acestor elemente privind cazul respectiv să se facă cu toată precauţia, dată fiind situaţia de securitate de pe teritoriul Libiei”, a spus Meleşcanu, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, referitor la cazul cetăţeanului român care, potrivit presei internaţionale, a fost răpit în Libia.
El a amintit că pentru Libia a fost instituit, încă din 2015, nivelul maxim de alertă: „Pericol major – Părăsiţi imediat zona sau ţara!”.
„Prima noastră prioritate este să verificăm dacă într-adevăr cetăţeanul român a fost răpit.
A doua prioritate – care dintre grupările destul de numeroase în Libia îl au în garda lor şi, din acest punct de vedere, relaţiile cu partenerii noştri, cu autorităţile de la Tripoli, cu toate autorităţile din ţările vecine, sunt extrem de importante.
Deîndată ce vom avea ştiri vă vom informa, vă vom ţine la curent”, a precizat Meleşcanu.
El a subliniat că a efectuat, în urmă cu o lună, o vizită în Libia, unde s-a întâlnit cu ministrul de Externe şi cu principalii responsabili din Tripoli, iar MAE are deschisă „o linie de dialog foarte importantă”.
Citește și: România TV, atac furidund la Tudor Chirilă, Marian Godină și alții, acuzați că fac parte din „rețeaua Soros”
Acest articol a fost actualizat la: 2018-07-14T17:31:39+03:00 17:31
Acest site foloseste cookies.
Read More