Connect with us

Știri

ROMÂNIA, amenințată de viscol și ger! Un val de aer polar din Rusia lovește țara

Am văzut cum arată iarna la 19 grade, chiar la sfârşitul săptămânii trecute. Acum, e vremea să ne reamintim că suntem în luna ianuarie.

Vin ninsorile, viscolul şi gerul, odată cu un val de aer polar din Rusia! Când se va întâmpla?

Care sunt zilele cele mai friguroase și când vine frigul sau ninsorile? Mihai Jurca a oferit mai multe detalii despre prognoza meteo din zilele următoare?

„Nu am avut iarnă și zăpadă. În zilele viitoare va veni iarna adevărată și procesul de răcire va începe începând de mâine.

Un val de aer polar din Rusia lovește țara

În partea de Sud a țării, ploile se vor trasforma în lapoviță și ninsoare. Duminică apare soarele, dar vremea va fi extrem de rece! Temperaturile înregistrare în țară vor ajunge până la -15 grade Celsius”, a spus Mihai Jurca.

Vremea 13 ianuarie. În Capitală, temperaturile nu vor depăși +2 grade Celsius, iar cele minime: -2 grade Celsius. Cerul este parțial înnorat, iar preciptațiile se vor transforma în ninsoare.

Meteorologii anunță că iarna adevărată se va instala la sfârșitul acestei săptămâni. Sâmbătă, temperaturile vor fi percepute între valorile de -8 și -3 grade Celsius.

Duminică şi luni, valorile termice se vor menţine în jurul celor normale pentru mijlocul lunii ianuarie, apoi vor fi în creştere.

Citește și Gata, vine IARNA! Meteorologii avertizează ce se va produce din această noapte și în weekend: “Mai supărător va fi…

Am avut parte de temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă și căldură primăvăratică de Bobotează și de Sfântul Ion.

Vremea a surprins mult în această perioadă, dar se pare că iarna își intră în drepturi. În partea de sud a Moldovei și cea de nord-este a Munteniei au început să cadă precipitații, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Vineri, un val de aer polar vine în România, cuprinzând zonele menționate mai sus.

În celelalte regiuni ale țării, valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această perioadă, termometrele indicând valori în jur de 7=8 grade Celsius.

Meteorologul Gabriela Băncilă a spus ce se va întâmpla începînd din această noapte

„În cursul nopții de joi spre vineri ploile prezente în partea de est, sud-est a teritoriului se vor transformă în lapoviță și ninsoare.

Pe parcursul zilei de vineri și mai ales sâmbătă și duminică ninsorile slabe cantitativ să fie prezente în regiunile sudice, mai supărător va fi vântul care se va asocia cu valorile coborâte, astfel încât senzația de rece va fi amplificată”, a spus meteorologul Gabriela Băncilă.

Iată ce se întâmplă cu vremea sâmbătă și duminică

Sâmbătă răcirea continuă în toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, cu cele mai mici valori în nordul Moldovei şi cele mai mari, în vest.

Cerul va fi mai mult noros şi local se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în Oltenia și Moldova și pe arii restrânse în Muntenia și Transilvania și mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în Dobrogea, Banat și Crișana.

La munte vor fi numai ninsori. Vântul va avea intensificări temporare în aproape toata tara dar mai ales in sudul si sud-estul țării, cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h, mai mari pe litoral unde vor atinge 60…70 km/h.

În capitală, vremea va continua să se răcească, astfel că de la 0 grade dimineata, maxima termică va fi de cel mult 1 grad. Cerul va fi mai mult noros, însă doar trecător este posibil să fulguiască. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală în general de 45…50 km/h.

Duminică vremea va continua să se răcească. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în estul Transilvaniei și 3 grade prin Banat. Va ninge slab pe arii restrânse în sud-vest și pe litoral și cu totul izolat în rest.

Un val de aer polar din Rusia lovește țara

În Bucureşti, vremea va fi rece, cu cerul variabil. -5…-3 grade dimineata si in jur de -2 grade la amiaza. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul zilei.

În regiunile intracarpatice, cer mai mult noros şi temporar precipitaţii slabe mixte în Transilvania şi sub formă de ploaie, spre seară, în regiunile vestice. Maximele mai mici decit ieri dar tot mari pentru această dată: 8 grade la Timisoara, Arad si Oradea, 7 la Baia Mare, 3 la Cluj, 6 la Sibiu si 1 grad la Miercurea Ciuc.

În sud, vreme închisă cu ploi slabe dar pe arii extinse, ploi care spre seară trec tot mai mult în lapoviţă şi ninsioare. Bate vântul şi maximele termice, în general între 3 si 6 grade, scad faţă de sâmbătă.

Vreme în răcire, cu maxime 4 grade la Tulcea şi 5 la Constanţa, cu nori şi precipitaţii slabe, mai ales ploi. Vântul se intensifica treptat.

În Moldova răcirea este accentuată: 0 grade maxima la Suceava, 2 la Iasi si Bacău şi 3 la Galati. Vor fi precipitaţii slabe, mai ales ninsori şi vântul se va intensifica, în special în sudul regiunii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top