Connect with us
Romania a fost exclusa de la Eurovision, din cauza datoriilor mari acumulate de Televiziunea Romana.

Știri

ULTIMA ORA: Romania, EXCLUSA de la Eurovision

Romania nu va mai participa la Eurovision din cauza datoriilor mari acumulate de Televiziunea Romana.

Romania nu va mai participa la Eurovision din cauza datoriilor mari acumulate de Televiziunea Romana. Este pentru prima data in istoria de 61 de ani a concursului cand o tara este data afara din competitie.

Update, 13.25: Din pacate nu am gasit solutia tehnica si legala, dincolo de solutia financiara, nu am gasit in primul rand solutia tehnica legala prin care o eventuala plata sa poata fi facuta. Ne pare rau sa constatam acest lucru, dar adresa a sosit la noi abia in aceste zile. E o problema de ani de zile, trebuia rezolvata de ani de zile, sunt datorii de ani de zile si e cumva inechitabil sa fie acuzat acest guvern, sa fie acuzat ca nu a platit o datorie care de ani de zile zace prin diverse sertare”, a spus Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Televiziunea Romana a acumulat o datorie de circa 16 milioane de franci elvetieni, din 2007 si pana astazi. European Broadcasting Union a facut astazi anuntul oficial: Romania a fost exclusa de la Eurovision.

„Este regretabil ca suntem fortati sa luam aceasta decizie. Suntem dezamagiti ca incercarile noastre de a rezolva aceasta problema nu au primit raspuns de la Guvernul Romaniei. In saptamanile trecute, EBU a fost notificat de sugestia Ministerului de Finante, ca TVR sa fie bagata in insolventa, ceea ce ar insemna o restructurare profunda a televiziunii. Datoriile continuate ale TVR-ului ar fi pus in pericol stabilitatea financiara a EBU”, a declarat Ingrid Deltenre, directorul organizatiei.

In urma cu cateva zile, EBU anuntase ca va lua aceasta decizie daca TVR nu isi va plati datoria.

„Reprezentanti ai European Broadcasting Union — cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume — au anuntat, deocamdată verbal, reprezentantii Televiziunii Romane ca, din cauza datoriilor acumulate in ultimii opt ani la EBU de către TVR, acest organism va trece la următorul prag de sanctiune. Astfel, Romania risca sa nu fie acceptata pe scena Eurovision si nici nu va primi, prin satelit, semnalul pentru a putea transmite această competitie”, se arata in comunicatul TVR.

CASTIGATORUL EUROVISION ROMANIA 2016

Vezi si: Ce spune publicul despre castigatorul Eurovision Romania 2016

In ceea ce priveste concursul Eurovision, TVR preciza ca a fost achitata in termen taxa de participare.

„Tocmai pentru a ne asigura de participarea si transmiterea competitiei, in 2016 — pentru prima data dupa multi ani — TVR a achitat la termen (in martie) taxa de participare. Dar cu toate acestea se pare ca datoriile acumulate au determinat boardul EBU sa ia această decizie radicala”, se arata in comunicat.

Romania ar fi urmat sa participe in a doua semifinala a concursului, cea din 12 mai, alaturi de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elvetia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel si Serbia.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top