Connect with us
România este solidară cu Italia în criza imigranților

Știri

România este solidară cu Italia în criza imigranților

Ministrul de Externe Lazăr Comănescu a declarat că România este solidară cu Italia în criza imigranților. Oficialul a avut o întrevedere cu omologul italian, Paolo Gentiloni.

Comănescu a reiterat necesitatea ca România să adere la Spațiul Schengen, întrucât aceasta ar face mai sigure granițele Uniunii Europene.

„Am oferit asigurări privind solidaritatea noastră cu Italia în gestionarea crizei imigranţilor” extracomunitari, a declarat, potrivit site-ului AskaNews.it, Lazăr Comănescu, aflat în vizită de lucru la Roma şi Vatican, scrie Mediafax.

„Prin aderarea României (la Schengen – n.red.), frontierele europene ar fi mai sigure”, a subliniat Comănescu. Ministrul nostru de Externe a mulțumit, totodată, Italiei pentru susținerea părții române în problema Schengen.

Europa cunoaște cea mai acută criză a refugiaților din ultimii ani. Pe continentul european ajung în fiecare zi migranți din nordul Africii și Orientul Mijlociu. Una din zonele cele mai cunoscute zone în care ajung mii de refugiați în fiecare lună este Lampedusa, sudul Italiei.

Fenomenul a explodat în aprilie 2015

Un moment important al crizei îl reprezintă luna aprilie 2015, cânt 5 vapoare cu circa 2.000 de imigranți s-au scufundat în Marea Mediterana. Incidentul s-a soldat cu 1.200 de victime.

CITEȘTE ȘI: Băsescu, atac la imigranții musulmani: Oare n-au și ei de apărat țara lor de acolo?

Cei mai multi emigranți care au sosit în Europa, fără documente legale, sunt din Africa, Orientul Mijlociu și Asia de Sud. Aceștia ajung pe continentul european prin Turcia și Grecia. Cei mai mulți pătrund în spațiul UE prin Bulgaria, Serbia și Macedonia, pe cale pământeană. Cei mai mulți refugiați care ajung în Italia vin din nordul Algeriei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top