Connect with us
România se pregătește pentru scenariul 3. Ce spune Ministrul Sănătății, Victor Costache

Știri

România se pregătește pentru scenariul 3. Ce spune Ministrul Sănătății, Victor Costache

UPDATE: România este în SCENARIUL 3. Ultimii trei infectați sunt trei membri PNL, printre care și primarul Devei. Avem în acest moment 102 persoane testate pozitiv.

România se pregătește să treacă la scenariul 3, în contextul epidemiei de coronavirus. Ministrul Sănătății, Victor Costache, susține că „în România probabil vom trece prin starea de alertă, este un scenariu la care echipa noastră lucrează și va fi luată o decizie rapid, în perioada care urmează”.

România se pregătește pentru scenariul 3. Ce spune Ministrul Sănătății, Victor Costache

Victor Costache a vorbit despre trecerea la scenariul 3 și măsurile care se vor lua odată cu acesta. Ministrul a declarat la digi24 că se vor lua măsuri în special birocratice, pentru a scurta timpul de achiziționare a echipamentelor.

Vă reamintim că România este la numai 5 cazuri distanță de scenariul, care presupune un număr al îmbolnăvirilor între 100 și 2000. Ministrul este îngrijorat pentru trecerea la scenariul 4, care devine deja o posibilitate.

„Acest scenariu 3 nu este cel mai important, cel mai important și cel mai greu ne va fi când vom trece – și este foarte posibil – în scenariul 4. Întârziem cât mai mult această trecere – și mă refer când vom depăși 1.000 de pacienți.

Deocamdată, și la acest număr de pacienți – aproape 90 câți avem în momentul de față – ne permitem încă luxul să internăm toți pacienții, inclusiv formele ușoare în spitalele și secțiile de boli infecțioase, într-o izolare strictă, în dorința de a limita răspândirea acestui virus. Știm din greșelile altor țări, atunci când formele ușoare au fost lăsate la domiciliu, uneori nu se respectă această carantinare la domiciliu și atunci virusul se răspândește mai repede”, a explicat Victor Costache.

Victor Costache a mai declarat că s-au luat deja foarte multe măsuri drastice și că autoritățile fac tot ce pot pentru a stopa răspândirea noului tip de virus. Din păcate se va ajunge inevitabil la scenariul 3 cât mai curând, pentru că deja avem 95 de infectați la această oră.

„Era foarte greu să nu avem acest virus și pe teritoriul României. Am luat și măsuri foarte drastice împreună cu primul-ministru, ați văzut că am fost a doua sau a treia țară din Europa care a impus încetarea traficului aerian, a traficului feroviar, a traficului rutier greu (din Italia – n.r.) și am reușit să întârziem această creștere, dar evident, într-un final, inevitabilul s-a produs și ați văzut că marea majoritate a pacienților au venit din alte țări, deci încă nu avem o răspândire pe teritoriul României”, a declarat, vineri seara, ministrul interimar al sănătății, Victor Costache.

Citește și: Rezultatul test corona virus Ludovic Orban și Victor Costache

Citește și: Doliu în lumea artistică din România. A murit o mare artistă, Carmen Galin

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. ion

    2020-03-14T10:28:11+02:00 at 10:28

    pentru ca nu ati facut nimic boilor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top