Connect with us
România, zguduită de 2 cutremure semnificative în ultimele 24 de ore. Directorul INFP, anunț de ULTIM MOMENT

Știri

România, zguduită de 2 cutremure semnificative în ultimele 24 de ore. Directorul INFP, anunț de ULTIM MOMENT

Două cutremure au avut loc în România în mai puțin de 24 de ore. Primul s-a produs marți, în jurul orelor 13.00, și a avut o magnitudine de 4.6 grade pe scara Richter. Al doilea, a avut o magnitudine de 4.9 grade și s-a produs miercuri dimineață, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la o adâncime de 132.5 km, la ora 5.32. Seismul s-a resimțit și în Capitală.

Constantin Ionescu, directorul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului a afirmat că aceste cutremure nu aduc niciun semnal de alarmă, în privinţa unui eventual mare viitor cutremur.

„N-ar trebui să fie un semnal, nu este un semnal că s-au produs 2 cutremure într-o zi. Cutremurele s-au produs la nivele de adâncimi diferite şi este o activitate normală a zonei Vrancea. Se încadrează în activitatea normală.

Intensitatea cutremurelor diferă. Zona Vrancea nu relaţionează cu zona din Turcia, unde s-au produs cutremurele în ultima perioadă în Turcia. Nu trebuie să le legăm între ele”, a spus Constantin Ionescu la Realitatea TV.

Citește și: Cutremur în România pe 1 august!

Citește și: Cutremur cu magnitudinea de 4,9, în judeţul Buzău

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top