Connect with us
Românii care au obținut venituri în străinătate în 2016, trebuie să le declare la ANAF, până cel târziu joi, 25 mai 2017, prin formularul 201

Știri

ANAF a anunțat! Milioane de români din străinătate trebuie să facă asta până la finalul zilei de joi

Persoanele fizice care au obținut în 2016 venituri în afara României trebuie să le declare Fiscului, pentru impozitare, până cel târziu mâine, 25 mai 2017, conform legislației aflate în vigoare.

Raportarea se va face prin intermediul formularului 201. În caz de nedepundere, aceștia riscă să fie amendați cu până la 500 de lei.  Este vorba, mai precis, atât de cei care stau în România și obțin bani din străinătate, cât și de cei care, deși stau în străinătate și obțin bani acolo, vin des în România, scrie avocat.net.

Formularul fiscal 201 sau, mai exact, „Declarația privind veniturile realizate din străinătate”, este reglementat de Ordinul ANAF nr. 3.695/2016 și poate fi consultat în fișierul anexat acestui articol. Actul normativ detaliază ce fel de venituri obținute în străinătate trebuie să declare românii până cel mai târziu mâine. Concret, veniturile realizate în străinătate, ce sunt supuse impozitării în România, sunt, în principal, următoarele:

  • din profesii liberale;
  • din activități de producție, comerț și prestări de servicii;
  • din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală (adică drepturi de autor);
  • din cedarea folosinței bunurilor (adică închirierea terenurilor, caselor, mașinilor etc.);
  • din activități agricole, piscicultură și silvicultură;
  • cele sub formă de dividende și dobânzi;
  • din premii;
  • din jocuri de noroc;
  • din pensii.

Veniturile salariale obținute în străinătate și plătite de un angajator din statul respectiv (adică nerezident în România) nu se impozitează în România, astfel că nu se impune declararea lor prin intermediul formularului 201. În rest, veniturile trebuie declarate pentru fiecare țară-sursă și pentru fiecare categorie de venit.

Citește și: Vestea lunii de la ANAF! Ce trebuie să facă românii!

Citește și: ANAF, amenzi pentru românii care nu depun declarația 200 până joi

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top