Categorii Știri

Românii care riscă să rămână în beznă. Furnizorii de electricitate au început să trimită notificări

Nu contenesc problemele la nivel național din cauza electricității. Mai nou a apărut un alt pericol pentru consumatorii casnici din țara noastră. Mulți români riscă să rămână fără curent chiar dacă au facturile plătite la zi. Furnizorii au început deja să trimită notificări pentru a-i avertiza pe consumatori că riscă să rămână fără electricitate.

Românii riscă să rămână fără curent electric

În pericolul de a rămâne în beznă sunt românii care depășesc frecvent consumul de curent electric stabilit în contract. Primele notificări au fost trimise deja către consumatori. Iată cum arată o notificare de la furnizorul de electricitate, transmisă către client:

„Clientul final are obligația de a nu depăși puterea aprobată prin certificatul de racordare / avizul tehnic de racordare. Informația despre puterea aprobată se regăsește înscrisă pe factura emisă de furnizor”, se arată în notificarea primită de un client.

Pentru a crește puterea de consum este necesară plata a aproximativ 130 de lei. Un expert în energie a vorbit la Digi24 despre măsurile pe care consumatorii trebuie să le ia dacă li se întrerupe brusc curentul electric.

Cum se face realimentarea locului de consum, fără intervenția personalului autorizat

În primul rând, consumatorul trebuie să scoată ceva din priză și abia apoi să repornească contorul, apăsând pe butonul galben. În cazul în care contorul nu este la îndemână, coboară toate siguranțele, așteaptă 10 secunde, după care le ridică și începe să consume curent din nou. După finalizarea acestor manevre locul de consum se reconectează automat.

Sunt trei modalități prin care putem să scăpăm de riscul de a rămâne în beznă. Potrivit lui Dan Tudose, expert în energie, una dintre variantele la îndemâna oricui este să ne programăm dispozitivele din casă: acestea nu trebuie să funcționeze simultan. De asemenea, putem înlocui echipamentele pe care le avem cu altele mai puțin consumatoare de energie, și, a treia variantă ar fi să cerem distribuitorului de energie să ne mărească puterea instalată. Costurile ar ajunge la aproximativ 130 de lei pentru mai multă putere.

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More