Connect with us
Romanii din strainatate si masura care le vizeaza banii.

Știri

Romanii din strainatate si masura care le vizeaza banii. Anunt de ultima ora

Este oficial, romanii din strainatate vor putea plati taxele si impozitele locale prin ghiseul.ro pana la finalul lunii iulie. Anuntul a fost facut luni de ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, care a explicat cat de simpla poate fi procedura si care sunt principalele avantaje pe care le implica.

„Cei din afara tarii trimit bani, putini, pentru taxe si impozite prin diverse alte metode de plata. Parintii, in februarie, ca sa prinda reducerea, merg — uneori aluneca pe gheata — dupa asta merg cu piciorul rupt la spital si beneficiaza de ingrijiri de sanatate, pentru a plati acel 100 de lei impozit sau 200 de lei sa castige acei 20 de lei. Pana la finalul lunii, vom avea posibilitatea pentru acei romani care au proprietati in Romania sa poata sa isi achite cu cardul impozitele, taxele si amenzile”, a spus Bostan intr-o conferinta de presa.

Citeste si: Doi romani au creat cea mai usoara bicicleta pliabila din lume!

Pretul gazelor si vestea oficiala care va bucura romanii

„Pentru cele 234 de administratii locale care sunt inrolate deja in ghiseul.ro se implementeaza facilitatea pentru romanii plecati in strainatate de a putea plati. Daca in acest moment plata cu cardul se poate face doar din Romania, incercam sa implementam aceasta facilitate. Este o munca de creatie, de conceptie, de integrare, care se face din resurse proprii, deci nu sunt cheltuiti bani bugetari pentru asta. 234 sunt orase si municipii, acoperim peste 80% din populatia bancarizata a Romaniei, mai este loc mult de crestere, mai ales ca si gradul de bancarizare creste in fiecare zi.

Numarul de credentiale in aceste sase luni, de cand sunt ministru, a crescut cu 330 fata de perioada anterioara, numarul de plati electronice comparativ cu anul trecut a avut o crestere de 70%. Avem promisiune de la Ministerul finantelor ca si ANAF se va inscrie in ghiseul.ro pana in toamna, ca sa nu fie nevoie sa stai la coada ca sa platesti, sa poti sa o faci de acasa, in mod civilizat si linistit”, a mai afirmat ministrul Comunicatiilor, conform Agerpres.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top