Connect with us
Românii vor avea parte de încă două mini-vacanțe! Iată când vin zilele libere!

Știri

Românii vor avea parte de încă două mini-vacanțe! Iată când vin zilele libere!

Anul 2017 a fost unul avantajos pentru români, care au beneficiat de mai multe mini-vacanțe. Cea mai recentă a avut loc la jumătatea lunii august, când s-a celebrat Adormirea Maicii Domnului, zi liberă legală. Mini-vacanțele nu s-au terminat însă, iar pe români îi așteaptă noi zile libere.

Românii au avut, până acum, 5 week-enduri prelungite şi asta pentru că 11 dintre cele 14 sărbători legale au picat în cursul săptămânii. Prima vacanţă scurtă am avut-o în luna ianuarie, cu ocazia Zilei unirii principatelor. Pentru că 24 ianuarie a picat marţi, Guvernul a decretat zi liberă şi luni, pe 23.

A urmat o nouă vacanţă, de Paşte, de pe 15 pe 17 aprilie. Două săptămâni mai târziu, Ziua internaţională a muncii a fost prilej pentru un nou week-end prelungit. Au urmat Rusaliile, la începutul lunii iunie, iar ulterior, Sfânta Maria, având o mini-vacanță întinsă pe patru zile.

Următoarea mini-vacanță pentru români este la finalul lunii noiembrie. Atunci, vin două zile legale libere consecutive – Sfântul Andrei (30 noiembrie, respectiv Ziua Națională a României (1 decembrie). Cele două zile pică joi și vineri, astfel că, alături de cele două zile de weekend, se va forma o minivacanță de 4 zile.

După aceea, urmează cele două zile libere de Crăciun (25 și 26 decembrie) care pică în zile de luni și marți, iar astfel va fi o nouă mini-vacanță de patru zile.

Citește și: Câte zile libere vor avea românii de sărbători

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top