Connect with us

Social

Românii vor beneficia de o nouă pensie! Cine va avea dreptul la aceasta

Un nou proiect de lege inițiat de către Partidului Social Democrat va putea aduce unei anumite categorii de români o nouă pensie. Proiectul a fost elaborat pe fondul crizei de coronavirus și are ca scop susținerea persoanelor a căror părinți au fost doborâți de virusul chinezesc care a afectat o lume întreagă.

Mai exact, în data de 08.04.2020, Senatul a acceptat propunerea legislativă de față, iar astfel, copii a căror părinți mor din cauza infecției cu coronavirus vor beneficia de o pensie de urmaș.

Proiectul a trecut de senat în urma celor 130 de voturi îmregistrate.

Potrivit propunerii legislative, pensia de urmaș va fi egală cu 75% din cuantumul salarial al cadrului medical la data decesului.

„Urmaşii cadrelor medicale decedate ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu Covid-19 au dreptul la o pensie de urmaş egală cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrul medical a avut-o la data decesului, care se actualizează potrivit reglementărilor legale în vigoare.

În situația în care nu este identificat un urmaș iar persoana decedată se dovedește că era singurul susținător al părinților, atunci ei vor avea dreptul să încaseze jumătate din pensia de urmaș menționată anterior, adică la 37.5%.

În cazul în care nu există urmaş, dacă cel decedat era singurul susţinător al părinţilor săi, aceştia vor beneficia de jumătate din pensia de urmaş menţionată anterior.

Membrii familiilor cadrelor medicale decedate în timpul şi din cauza serviciului ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu Covid-19 beneficiază gratuit de asistenţă medicală şi medicamente în cadrul reţelei sanitare a Ministerului Sănătăţii sau în alte reţele sanitare cu decontarea cheltuielilor de către acest minister”, se menţionează în propunerea legislativă adoptată miercuri de Senat.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top