Connect with us
Românii vor putea intra în Canada fără vize, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Acest lucru se va întâmpla de la 1 decembrie 2017.

Știri

Românii vor putea merge în Canada fără vize, de la 1 decembrie 2017

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că românii vor putea intra fără vize în Canada de la 1 decembrie 2017. Șeful statului a făcut anunțul de la Bruxelles, unde se desfășoară summit-ul UE.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că România şi Canada au căzut la un acord rezonabil pentru ambele părţi legat de acordul CETA, astfel încât ţara noastră îşi retrage rezerva faţă de acest acord.

”În această dimineaţă s-a ajuns la un acord cu partea canadiană, rezonabil pentru ambele părţi şi în acest fel suntem în situaţia foarte potrivită pentru discuţia de azi de a ne retrage rezerva faţă de CETA. România nu mai are niciun fel de obiecţiuni faţă de acordul comercial cu Canada”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, înainte de a dous sesiune de lucru a Consiliului European.

Astfel, din mai 2017, nu vor mai avea nevoie de viză pentru Canada cei care au mai fost în această țară, iar din decembrie 2017, vizele vor fi eliminate total.

Anterior, Canada anunțase că ar putea face concesii în privinţa vizelor pentru români şi bulgari, dacă ajunge mai întâi la un acord cu Belgia pentru aprobarea Acordului Economic şi Comercial Global între UE şi Canada (CETA)

Portalul Euractiv nota că Bulgaria şi România au cerut Canadei garanţii scrise cu privire la liberalizarea vizelor pentru a nu se mai opune acordului de liber-schimb.

O înţelegere în vigoare din 20 decembrie 2013 le impune celor două state membre UE să acţioneze în comun pe tema liberalizării vizelor, mai ales în cazul unor terţe state care impun condiţii diferite cetăţenilor europeni în funcţie de ţara de origine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top