Știri

Românul care a murit în cutremurul din Italia era din Suceava

Cutremurul de 6 grade care a avut loc duminică, 30 octombrie 2016, în Italia, a afectat zeci de italieni, iar un român a murit. Ziarul Emigrantul scrie că românul plecat la muncă în Italia a murit în timp ce era la muncă, la fermă.

Românul care a murit în cutremurul din Italia avea 56 de ani şi era de mai mult timp rezident, scrie emigrantul.it. Acesta a decedat în localitatea Accumoli, lângă Rieti, la o zi după cutremur.

Bărbatul era originar din Râşca, Suceava, şi lucra la o fermă de vaci. Cutremurul l-a prins la muncă în timp ce avea grijă de animalele din fermă şi chiar făcea haz de necaz după ce a simţit cum se zguduie pământul. Fiica sa susţine că tatăl ei a ieşit „alb la faţă, fără să spună ceva, făcând haz de necaz.

CITEŞTE ŞI: Şeful INFP, despre cutremurul din Vrancea: „Nu putem spune că acest seism prevesteşte altceva”

CITEŞTE ŞI: Cutremur Italia: Premierul Ciolos si ministrul Pislaru se intalnesc cu ranitii si rudele lor

Noaptea de duminică spre luni tata a ales să doarmă în maşinp alături de fratele său. Dimineaţă, când să se strezească la 5-5.30 nu a mai avut cine”.

Cutremurul de 6 grade de duminică a lăsat sub cerul liber zeci de mii de persoane, iar mai mulţi italieni au fost grav răniţi. Premierul italian Matteo Renzi a anunţat că autorităţile vor reconstrui tot ce a fost distrus de seismele din ultima vreme: “Vom reconstrui totul, casele, bisericile, magazinele comerciale. Tot ceea ce trebuie făcut pentru a reconstrui aceste zone va fi făcut”.

Epicentrul cutremurului de duminică a fost localizat la 6 kilometri nord de oraşul Norcia din regiunea Umbria. Seismul s-a produs la o adâncime de aproximativ 10 kilometri.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-10-31T23:06:17+02:00 23:06

Share
Scris de
Daniel Șuta

Acest site foloseste cookies.

Read More