Connect with us
Rugăciunea puternică pe care trebuie s-o rostești azi, de Aflarea Capului Sf. Ioan Botezătorul

Știri

Rugăciune către Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur

În fiecare an la data de 27 ianuarie se prăznuiește Aducerea moastelor Sfantului Ioan Gura de Aur. In aceasta zi biserica aminteste credinciosilor ca Ioan Gura de Aur a acuzat-o pe imparateasa Eudoxia de insusirea viei care apartinea vaduvei Calitropia. Ioan a fost izgonit si dat jos din postura de patriarh de doua ori, pentru ca ulterior sa fie chemat iarasi sa preia aceasta functie. Cand a fost numit a treia oara patriarh, acesta a fost trimis la Cucus si dus ulterior la Aravissos si la Pitius, unde moare in anul 407. Ioan Gura de Aur a fost ingropat la Comane.

Rugăciune către Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur

Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur este unul dintre cei mai iubiți sfinți, grabnic ajutător în necazuri și boli. Iată o rugăciune de mare folos care trebuie să fie rostită astăzi, de toți creștinii.

O, luminătorule a toată lumea, prea­bunule Părinte Ioane Gură de Aur, stâlp și întărire a Bisericii, povățuitorule al pocăinței, ajutător al bolnavilor și apărător al celor ne­căjiți, sărguiește degrab a ne ajuta; izbă­vește turma lui Hristos de lupii ce o ră­pesc și pe toți creștinii îi păzește de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor nea­muri, de robie, de sabie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de secetă, de boli și de moarte năprasnică.

Miluiește-ne și pe noi, cei care cu mintea, cu lucrul și cuvântul suntem întru întunericul păcatelor, pentru ca prin rugăciunile tale, să ne izbăvim de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic. Dă­ruiește-ne iubirea și râvna ta pe care le-ai arătat Bisericii lui Hristos. Luminează mintea noastră cu lumina dumnezeieștilor învățături și ajută-ne să ajungem întotdeauna la înăl­țimea gândului smerit, spre slava lui Dum­nezeu și a noastră mântuire. Amin.

Citește și: Calendar Ortodox 27 ianuarie 2020 – Sfântul Ioan Gură de aur Cruce Roșie

Continue Reading

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top