Connect with us
Rugaciune de Sfintii Constantin si Elena

Știri

Rugaciune de Sfintii Constantin si Elena

Aceasta rugaciune de Sfintii Constantin si Elena trebuie citita in ziua praznicului celor doi sfinti imparati, cu multa evlavie si smerenie, de fiecare credincios.

Prima rugaciune de Sfintii Constantin si Elena:

Sfintilor Imparati Constantin si Elena, dupa Dumnezeu si Maica Domnului, voi sunteti nadejdea noastra si folositorii nostri; voi ne sunteti noua bucurie in vremea necazului, voi ne ocrotiti in nevoi si ne ajutati. Voi sfintelor mânastiri si biserici le sunteti pazitori; pentru aceasta cadem inaintea voastra cu lacrimi, rugându-va sa nu incetati a ne ajuta noua, neputinciosilor, ci mijlociti la Dumnezeu si la preacurata Lui Maica si pururea Fecioara Maria, ca si pe noi sa ne pazeasca fara prihana si pe toti sa ne intareasca in credinta, pâna la sfârsitul vietii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin.

Citește și: Ce să nu faci de Sfinții Constantin și Elena 21 mai 2019

A doua rugaciune de Sfintii Constantin si Elena:

Sfintilor Imparati Constantin si Elena, cei ce sunteti mai cinstiti decit toti imparatii, alesii lui Dumnezeu, cazând inaintea voastra, cu lacrimi va rugam: Dati-ne mângâiere si noua celor ce suntem in necazuri; voi sunteti mijlocitori Sfintei Treimi si puteti sa ne ajutati noua.

Auziti-ne si pe noi acum, alungati de la noi necazurile si nevoile ce vin asupra noastra in aceasta vremelnica viata si vindecati neputintele noastre, tamaduiti bolile noastre, potoliti rautatea noastra, izgoniti pe vrajmasii nostri vazuti si nevazuti. Dati-ne noua ca in pace si in liniste sa traim; ajutati-ne noua cu sfintele voastre rugaciuni. Pentru mântuirea sufletelor noastre faceti mila cu noi acum, când cu frica si cu umilinta zicem catre voi asa: Bucurati-va, parintii crestinilor. Amin.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top