S-a dat LEGE! Cine nu mai are voie pe Facebook de anul viitor!

Ultimul update: vineri 3 noiembrie 2017 12:10 Data publicării: vineri 3 noiembrie 2017 12:10
Autor , în Știri

O nouă lege a Comisiei Europene vine să reglementeze situația minorilor pe Internet. Astfel, conform unor noi prevederi, adolescenții care nu au împlinit 16 ani nu vor mai avea dreptul de a deține un cont de Facebook sau pe alte rețele de socializare, iar toată activitatea lor online va fi asumată de părinți.

Ar urma să se întâmple de anul viitor, iar niciun site nu le va mai permite copiilor să se înregistreze fără știrea părinților. Cei care dețin site-uri și nu se vor conforma acestor noi reguli, riscă amenzi usturătoare.

„În ceea priveşte prelucrarea datelor minorilor, articolul 8 din Regulament prevede că această operaţiune este legală dacă copilul are cel puţin vârsta de 16 ani” arată DIGI24.

Astfel, adiministratorii de site-uri vor trebui să ceară acord de la părinți înainte de a le permite copiilor sub 16 ani să le acceseze site-ul. Amenzile pot urca până la sume exorbitante, chiar de 20 de milioane de euro.

În momentul de față, majoritatea site-urilor nu au protecție pentru minori, iar unele dintre ele au un mesaj automat care îi îndeamnă să dea click pe DA, dacă sunt majori. Bineînțeles că majoritatea celor sub 16 ani dau click fără prea multe ezitări.

Specialiștii spun că soluții există pentru a implementa această nouă lege.

 „Poţi să îl obligi din momentul în care deschide contul să dea şi adresa de mail a părinţilor şi părinţii fie văd un raport digital, fie chiar să printeze un document pe care să-l trimită scanat” spune Bogdan Manolea – expert în tehnologie şi internet.

Noul Regulament General de Protecția Datelor a intrat în vigoare pe data de 25 mai 2016 și va fi de directă aplicabilitate începând cu data de 25 mai 2018 –adică se va aplica în România fără mai fie nevoie ca autorităţile din ţara noastră să adopte şi alte măsuri.

Citește și: A scris “Bună dimineața” pe Facebook, apoi a fost ARESTAT. De ce au luat polițiștii decizia

Sursa: Huff.ro
Comentarii
  1. Cristian , 3 noiembrie 2017 la 14:29

    Bravo lor. Era si timpul!! Asteptam aplicarea acestei legi si pentru alte saituri! Iar varsta ar trebui ridicata la 18.