Connect with us
minune-31072015

Știri

S-a descoperit cea de-a 8-a minune a lumii

Cercetatorii sustin cau au descoperit in urma cu putin timp cea de-a 8-a minune a lumii. Aceasta se gaseste in Etiopia.

CITESTE SI: FOTO: VEZI UNDE SE RESPIRA CEL MAI PUR AER DE PE PLANETA. SE AFLA CHIAR IN ROMANIA

Un ansamblu monunemtal format din 11 biserici descoperit pe teritoriul Etiopiei este mai nou considerata cea de-a 8-a minune a lumii. Ansamblul reprezinta un loc de pelerinaj pentru crestinii din intreaga Africa.

Situl medieval este localizat la 645 de kilometri de capitala Etiopiei, Addis Ababa. Istoria locului dateaza din secolul XII, atunci cand regele Lalibela si-a dorit sa construiasca un nou Ierusalim. In acea perioada Orasul Sfant era cucerit de musulmani si inchis pentru crestinii din intreaga lume.

CITESTE SI: VIDEO: 5 MOMENTE IMPORTANTE DIN ISTORIE

Regele a construit cele 11 biserici iar de-a lungul lor un canal care sa reprezinte Iordanul. Cea mai mare dintre toate este Biet Medhani sau Casa Mantuitorului Lumii si reprezinta o copie a catedralei Sfanta Maria din Aksum. Celelate 10 au fost denumite Biet Mariam sau Casa Sfintei Maria,  Biet Maskal sau Casa Sfintei Cruci, Biet Denagel sau Casa Fecioarelor Martire, Biet Golgotha Mikael sau Casa Golgotei si a Sfantului Mihail, Biet Amanuel sau Casa Sfantului Emanuel, Biet Mercoreos sau Casa Sfantului Mercurius, Biet Abba Libanos sau Casa Abatelui Libanos, Biet Gabriel Rafael sau Casa Sfintilor Gabriel si Rafael, Biet Lehem sau Casa Sfintei Paini și Biet Ghirghis sau Casa Sfantului Gheorghe, care are forma de cruce.

S-a descoperit cea de-a 8-a minune a lumii

Sursa foto: news.softpedia.com

S-a descoperit cea de-a 8-a minune a lumii-1

Sursa foto: webecoist.momtastic.com

Sursa foto: hiddenincatours.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top