Connect with us
S-a tratat singur de coronavirus, cu paracetamol. O supradoză i-a adus sfârșitul

Știri

S-a tratat singur de coronavirus, cu Paracetamol. O supradoză i-a adus sfârșitul

Pandemia de coronavirus continuă să aibă numeroase victime și provoacă multe probleme la nivel mondial. Decesele din cauza acestei boli nu s-au terminat și situația nu este deloc una simplă nici în țara noastră. Un bărbat din Botoșani s-a tratat singur de coronavirus, cu Paracetamol. O supradoză din acest medicament l-a adus pe patul de spital, după care a murit. Medicii nu au mai putut face nimic pentru el.

A luat Paracetamol în exces

Bărbatul din Săveni, Botoșani, în vârstă de 70 de ani, fusese infectat cu coronavirus. Familia lui a declarat că se confrunta cu simptomele acestei boli, precum febră, frisoane, dureri musculare și articulare. Lua la domiciliu două tablete de câte 500 de miligrame, adică un gram de paracetamol la 4 ore, ceea ce i-a adus probleme grave.

Acest tratament nu i-ar fi fost prescris de un medic; bărbatul ar fi decis singur că trebuie să se trateze așa, fără a ști la ce riscuri se supunea. Acesta a ajuns în comă la spital vinerea trecută. Imediat, medicii l-au dus la secția de Terapie Intensivă, pentru că nivelul saturației de oxigen scăzuse drastic.

„Pacientul prezenta un test rapid Covid pozitiv, cu intoxicație la Paracetamol. A luat timp de mai multe zile câte două comprimate de paracetamol la patru ore. Starea lui era foarte gravă, cu saturație mică de oxigen în sânge”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoșani.

Pe ambulanță, bărbatul a fost testat rapid, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Ulterior, a fost testat PCR la Unitatea de Primiri Urgențe, iar diagnosticul lui a fost confirmat.

Starea lui de sănătate a continuat să se agraveze iar după aproape 24 de ore a suferit o insuficiență de organe, intrând în stop cardio respirator. Medicii nu au mai putut să îi repornească inima și au fost nevoiți să declare decesul.

Medicii încurajează să ne prezentăm la spital dacă starea noastră de sănătate suferă modificări drastice și să nu așteptăm ca starea să se agraveze. Mai mult, niciun specialist nu recomandă, sub nicio formă, automedicația. De cele mai multe ori, situația scapă de sub control și apar și alte complicații.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top