Connect with us
S-au închis vămile în România pentru cetățenii străini. Condiții de intrare

Știri

S-au închis vămile în România pentru cetățenii străini. Condiții de intrare vămi

Vămile din România s-au închis din 23 martie 2020 pentru toți cetățenii străini care nu mai pot intra prin nicio vamă din Româania. Fie că este vorba de transportul rutier, aerian sau naval, accesul este închis pentru că vămile au fost închise prin ordonanța militară.

Vamă Nădlac 1 închisă, Vama Nădlac 2 deschisă pentru transporturi speciale

Ungaria a decis închiderea vamilor pe tot teritoriul zonelor de graniță. Printr-un acord comun al Ministerelor de interne dintre  cele două țări s-a permis crearea unui culoar special care permite tranzitarea din Austria spre vama Ungaria, și vama din România. Accesul este permis doar pe un culoar special creat de autoritățile magiare și doar în intervalul 21:00 – 05:00.

Accesul cetățenilor moldveni în România este permis, dar în schimb accesul cetățenilor străini în vămile din republica Moldova nu este permis.

Vamile: Timpul de așteptare extrem de mare

S-au închis vămile în România pentru cetățenii străini. Condiții de intrare vamă

S-au închis vămile în România pentru cetățenii străini. Condiții de intrare vamă

Șoferii de camioane așteaptă 10 ore pentru a intra în țară prin vama Nădlac II, din județul Arad. Cozi s-au format și la celelalte puncte de trecere a frontierei din vestul României, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit aplicației de monitorizare a traficului la graniță, dezvoltată de Poliția de Frontieră, vineri seara, timpii de așteptare la vama Nădlac II, din județul Arad, pe sensul de intrare în țară pentru camioane, a crescut la 600 de minute.

Vămi închise, condiții de intrare a cetățenilor străini în România

Vamile au fost închise începând cu ora 00:00 din data de 23 martie 2020, iar cetățenii străini nu pot intra în România. Totuși există anumite condiții prin care cetățenii străini pot trece prin România prin punctele vamale.

  • Pot trece prin vami cetățenii străini care tranzitează teritoriul României, pe culoare speciale;
  • Pot tranzia cetățenii străini punctele de frontieră din aeroporturi, doar dacă sunt în tranzit;
  • Pot intra în România prim vamă cetățeni care demonstrează că au rude în țară;
  • sunt membri de familie ai cetățenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, cu rezidență în România;
  • sunt persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autoritățile române potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ori un document echivalent acestora emis de autoritățile altor state, potrivit dreptului Uniunii Europene;

Cel mai la îndemâna intrument pentru a vedea care sunt restricțiile de călătorie este site-ul www.mae.ro. Unde puteți vedea atât interdiciile de călătorie din și spre România. Tot pe site puteți vedea vămile în ce situație sunt și dacă sunt deschise sau închise.

Important de precizat, timpul de așteptare în vămi este foarte mare la cele rutiere din cauza controalelor stricte și a verificărilor suplimentare.

Când se vor redeschide vămile pentru cătățenii străini?

România este în stare de urgență și sub două ordonanțe militare, iar vămile sunt închise pentru cetățenii străini vor putea intra din nou prin vămi în momentul în care decretele se ridică sau Ministrul de Interne dă un ordin acest sens.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top