Connect with us
Sala Polivalentă Oradea este noul proiect de amploare propus de primăria bihoreană. Construirea Inițiativa a primit inclusiv susținerea Guvernului

Știri

Sala Polivalentă Oradea : proiect de 100 de milioane de lei

Sala Polivalentă Oradea este noul proiect de amploare propus de primăria bihoreană. Construirea Inițiativa a primit inclusiv susținerea Guvernului care a acceptat să participe la constructie, cu fonduri dirijate de Ministerul Dezvoltării Regionale.

Sala Polivalentă Oradea va fi gata în puțin peste 2 ani

Conform calculelor inițiale, finalizarea unei astfel de săli are costa în jur de 100 de milioane de lei. Noua polivalentă din Oradea va avea o capacitate de 5.000 de locuri (3.600 în gradene fixe și 1.400 în tribune retractabile). 2 ani și 3 luni se estimează că vor dura lucrările la noua sală din Oradea.

”Sala va îndeplini criteriile federaţiilor continentale pentru sporturi de echipe indoor (handbal, baschet, volei). Se vor pentru organiza campionate şi cupe europene şi internaţionale până la nivel de sferturi de finală. Astfel, Oradea va intra în circuitul oraşelor cu săli de sport omologate pentru competiţii continentale şi va putea găzdui cu brio astfel de competiţii.”, informează surse din Guvern.

Planul lucrării include și facilități adiacente clădirii. În jurul sălii va exista un mic parc și o parcare care să contribuie la decongestionarea traficului din oraș.

Citește și: TENIS România – Belgia biletele au fost puse în vânzare

”Actuala sală polivalentă din Oradea are de 2.500 de locuri. Această capacitate este insuficientă pentru organizarea competiţiilor majore, de multe ori cererea de bilete fiind mult mai mare decât capacitatea sălii. În România nu sunt suficiente complexe care să corespundă standardelor internaţionale privind pregătirea sportivilor și organizarea evenimentelor sportive. De aceea, orice proiect de acest tip este binevenit.”, completează sursa citată.

Continue Reading
You may also like...

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top