Connect with us
Salarii armată 2020. Cum se plătește în MApN! Cine primește cei mai puțini bani

Știri

Salarii armată 2020. Cum se plătește în MApN! Cine primește cei mai puțini bani

Salarii armată 2020. Cariera militară a fost, este și va fi de interes pentru tinerii din țara noastră. Din ce în ce mai mulți își îndreaptă pașii spre acest domeniu care impune seriozitate, respect, prestanță și corectitudine. Ideea de a purta uniformă și de a a lucra în mediul militar este tot mai atractivă pentru noile generații. Se spune că armata nu este o meserie, ci un stil de viață.

Salarii armată 2020. Iată cum se plătește în MApN! Cine primește cei mai puțini bani

Salarii armată 2020. Stabilitatea financiară și statutul social sunt principalele motive pentru care tinerii optează pentru o carieră militară. De la 1 ianuarie 2019, potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului, salariile militarilor au crescut.

În urmă cu câțiva ani, băieții erau nevoiți să treacă prin serviciul militar obligatoriu, iar acum, pentru noile generații, un serviciu de planton, sau mânuirea unei arme sunt subiecte SF. Există însă și tineri pasionați de viața de militar, tineri care ajung să poarte cu bucurie și respect uniforma de militar.

Mai mult decât atât, de câțiva ani încoace, armata nu mai este de mult o opțiune exclusivă a băieților. Anual, tot mai multe fete dau admiterea pentru instituțiile de învățământ militar, sau fac cursuri de formare profesională.

Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 114/2018, prin care au fost adoptate măsuri ce privesc drepturile bănești ale personalului din instituțiile publice din sistemul de apărare, anul trecut (2019) au crescut salariile militarilor.

Cei mai puțini bani ajung în buzunarele soldaților, iar cei mai mulți sunt obținuți de către maior. Acesta primește 5.019 lei, la care se adaugă și sporuri.

Iată care sunt salariile militarilor în 2020!

Maior – 5.019 lei ( se adaugă sporuri)
Căpitan – 4.324 lei (se adaugă sporuri)
Locotenent gradație 4 – 3.445 lei
Sublocotenent – 2.958 lei
Plutonier gradație 4 – 3.107 lei (se adaugă sporuri)
Sergent major –2.933 lei (se adaugă sporuri)
Sergent gradația 4 – 2.618 lei
Caporal gradație 4 – 2.437 lei ( se adaugă sporuri)
Soldat – 2.236 lei

Facem mențiunea că indemnizațiile, compensațiile pentru chirie și alte drepturi care nu fac parte din solda lunară brută, se mențin în perioada 2019-2021, în plată la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2018.

De asemenea, militarii au asigurată îmbrăcămintea și posibilitatea de a avansa în grad.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top