Connect with us
Salvamont Sibiu, avertisment pentru turiști din cauza stratului de zăpadă de la munte

Știri

Salvamont Sibiu, avertisment pentru turiști din cauza stratului de zăpadă de la munte

Salvamontiştii sibieni le recomandă turiştilor să evite traseele montane superioare cabanelor din Munţii Făgăraş deoarece, din cauza ninsorilor din ultima perioadă, acestea au devenit periculoase. În unele zone, stratul de zăpadă depus are şi 25 de centimetri, relatează news.ro.

Salvamont Sibiu a anunţat miercuri, printr-un comunicat, că în ultimele ore a nins în Munţii Făgăraş, iar traseele turistice sunt acoperite cu zăpadă.

”Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic, de pe teritoriul judeţului Sibiu, sunt acoperite cu un strat de zăpadă ce poate atinge în zona crestei până la 25 de centimetri”, se arată în comunicat.

Astfel, salvamontişii le recomandă turiştilor să evite călătoriile pe munte în aceste zone.

”Pentru prevenirea accidentelor montane, Salvamont Sibiu solicită turiştilor să evite deplasările pe aceste trasee. Recomandăm totuşi turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei cu zăpadă – încălţămimte adecvată, îmbrăcăminte care să le asigure un confort termic optim, mănuşi, ochelari de zăpadă, beţe de schi, colţari, piolet”, potrivit documentului citat.

De asemenea, salvamontiştii cer ca alpiniştii care vor să facă ascensiuni în zona înaltă din Masivul Făgăraş să anunţe traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont, iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident, să utilizeze aplicaţia ”SALVAMONT” pentru telefoanele mobile.

Potrivit meteorologilor, miercuri, la Bâlea Lac, au fost temperaturi negative, cerul fiind în continuare acoperit şi înregistrându-se precipitaţii.

Stratul de zăpadă uniform depusă depăşeşte 15 centimetri în întreg masivul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top