Știri

Salvati de pe o insula pustie dupa ce au scris un mesaj pe nisip

Doua persoane au fost salvate de pe o insula pustie din Pacific, dupa ce un elicopter american al Marinei a reperat mesajul lor, „SOS”, scris pe nisip.

Citeste si: Emotionant! Un caine sta lipit de sicriul stapanului mort in cutremurul din Italia VIDEO

Citeste si: Accident grav in Targoviste. Un motociclist a murit!

Pilotii elicopterului au vazut mesajul pe nisipul insulei East Fayu din Micronezia si au alertat Paza de Coasta a SUA. A urmat apoi o cautare de o saptamana a celor doi soti, Linus si Sabina Jack, in varsta de 50 de ani, care fusesera dati disparuti dupa ce nu au mai ajuns pe insula Weno din apropiere unde erau cazati.

Cuplul a parasit Insula Weno cu provizii limitate si nu aveau nici echipament de urgenra, au declarat reprezentantii Marinei. Echipele au plecat in cautarea celor doi cu 15 barci si doua aeronave.

Elicopterul marinei americane fusese trimis în zona respectivă după ce vasul „British Mariner” a transmis un mesaj radio in care anunta ca au fost vazute cateva lumini pe insula respectiva despre care se stie ca este nelocuita.

„Reteaua de cautare si salvare pentru Linus Operarea si Sabina Jack a fost finalizata cu succes.”, a declarat ambasada SUA din Kolonia, capitala Statelor Federale ale Microneziei .

„I-am gasit si sunt in asteptarea unei nave care sa-i duca acasa.”

Este cel de-al doilea caz de acest gen an in regiune. In luna aprilie, trei oameni au fost salvati de pe o insula nelocuita Fanadik, dupa ce barca lor s-a rasturnat la doua mile de tarm.

Oamenii au format fin frunze de palmier un mesaj de ajutor, care a fost observat de o echipa a Marinei.

Cinci lucruri de facut daca sunteti in aceasta situatie:

– Faceti un semn: scrierea pe nisip a functionat in acest caz sau frunzele mari de palmier;

– Gasiti o sursa de apa: apa potabila este mai importanta decat orice altceva. Folositi orice recipient pe care il gasiti pentru a stoca apa de ploaie;

– Gasiti hrana: o insula pustie poate fi o sursa de hrana din belsug, atat timp cat va luati cateva masuri de precautie. Preparati, de exemplu, fructe de mare.

– Construiti un adapost: un adaport este important, mai ales pentru a va feri de serpi. Adapostul sa fie acoperit bine, pentru ca din cauza ploilor tropicale va puteti imbolnavi de hipotermie.

– Evitati accidentele: tratarea unei rani este dificila. Incercati sa evitati sa mergeti desculti.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More