Samsung Galaxy Note 7: Vânzările pentru telefonul-problema vor fi reluate din 28 septembrie

19.09.2016
Samsung Galaxy Note 7: Vânzările pentru telefonul-problema vor fi reluate din 28 septembrie

Cea mai mare aventură de când a devenit unul dintre cei mai importanţi producători de smartphone-uri se apropie de final pentru Samsung. Compania coreeană a anunţat că pe 28 septembrie va reîncepe să vândă modelul revizuit de Galaxy Note 7, anunță news.ro.

Dincolo de problema de imagine şi scandalul cu implicaţii globale pe care explozia phablet-ului Galaxy Note 7 le-a produs, Samsung a avut de rezolvat, punctual, două probleme. Prima a fost înlocuirea dispozitivelor susceptibile de a exploda, iar cea de-a doua a fost să se se asigure că nu va vinde în continuare modele defecte.

Samsung a recunoscut oficial pe 2 septembrie că are o problemă şi a anunţat că va chema în service toate cele 2,5 milioane de modele de Galaxy Note 7 vândute până atunci. De la acel moment, cei care au cumpărat deja device-ul au fost nevoiţi să-l returneze pentru înlocuire, iar cei care aveau de gând să-l achiziţioneze au fost nevoiţi să mai aştepte sau să se reorienteze.

Reluarea vânzărilor se va produce pe 28 septembrie, iar prima ţară în care se va întâmpla acest lucru, previzibil, este Coreea de sud. Samsung nu a anunţat şi, probabil, nu va face acelaşi anunţ pentru fiecare ţară parte. În schimb, reprezentanţii companiei au spus că acelaşi lucru se va întâmpla treptat şi în celelalte ţări, pe măsură ce condiţii tehnice şi logistice vor permite acest lucru.

Cel mai probabil, în decursul lunii octombrie vânzările de Galaxy Note 7 vor fi reluate şi în restul ţărilor. Însă Samsung va pierde avantajul strategic urmărit de la bun început. Coreenii au lansat mai devreme Note 7 pentru a începe să-l vândă înainte de lansarea lui iPhone 7. Din păcate pentru ei, reluarea vânzărilor se va produce când iPhone 7 există deja pe piaţă.