Aerul condiționat poate dăuna grav sănătății. Experința mea în București

02.05.2020
Aerul condiționat poate dăuna grav sănătății. Experința mea în București

Vara este la doi pași de noi, iar eu nu suport căldura. Am 4 aere condiționate în casă care vara funcționează non stop. Stau în București și parcă betoanele de aici încălzesc și mai tare aerul. M-am trezit ca unul dintre ele doar îmi suflă aer condiționat, dar nu și rece.

Știu și eu să spăl filtrele de plastic și harnic mare m-am apus pe curățat. Rezultatul a fost un filtru curat dar un jeg imens în spatele lui. Nu m-am băgat la demontat că habar nu am cum se face. Am chemat o echipă care se ocupa de instalare și mentenanță aere condiționate în București și m-am crucit efectiv câdn am văzut ce este în spatele lui.

Sunt și fumător, praful nu este o surpriză pentru nimeni care locuiește în București, iar bietulele mele aere condiționate se străduiau cât au putut. Am înțeles de la băieții de la Nekit Install că este foarte important ca aceste să fie curățate măcar de două ori pe an să fie curățate. Și nu este vorba doar de acel filtru de plastic ci de tot sistemul al aerului condiționat.

Am rămas surprins pentrucă eu credeam că dacă spăl acel filtru, unii îi zic sită, e suficient. Nu, nu este și cu ocazia asta am aflat și cât freon mai am în ele. Aceeași echipa de instalare aere condiționate în București, Nekit Install, au umplut cu freonul necesar și am plătit un preț care este decent.

Am mai chemat acum 2 ani pe cineva să verifice freonul de la aerul condiționat din sufragerie, unde stau cel mai mult și el fiind cel mai folosit, iar după ce au „umplu cu freon” m-am trezit că dă aer cald nu rece.

Nu vă scriu ca să le fac reclamă, vorba aia firme-s multe și este de unde să alegi, dar și când centrala vecinei mele de la 4 a cedat tot ei au rezolvat-o la 12 noaptea. Nu prea găsești firme de instalații centrale sau aere condiționate care să-ti răspundă la telefon, dapăi să mai și vină.

Maicămea și-a pus încălzire în pardoseală și ea mi i-a recomandat. Credeam ca  Nekit Install se ocupă de la instalat centrale, pana la lucrații de instalii, electrice, sanitare, aere condiționate și termice.

Eu vă las numărul lor de telefon, dacă locuiți în București s-ar putea să vă ajute 0721899933 și site-ul lor www.bucureștiinstalator.ro.

Pe final mi-a plăcut că băieții au și curățat în urma lor, iar praful n-a fost în toată casa că au folosit un aspirator pentru a minimaliza murdăria.

Aerele condiționate în promoție pot fi comandate de aici.