Connect with us
Alertă alimentară! Produs retras de pe rafturile magazinelor

Sanatate

Alertă alimentară! Produs retras de pe rafturile magazinelor

Este alertă alimentară în România. Un alt produs a fost retras de pe rafturile magazinelor. Este vorba despre un produs pe care îl consumă, în general, copiii. El a fost retras de către autorități ca urmare a unei erori de etichetare.

Produs retras de pe rafturile magazinelor

Alertă alimentară în România după ce un alt produs a fost retras de pe rafturile magazinelor. Este vorba despre Kinder Pingui Cocos 4x30G. El a fost retras din supermarketuri din cauza unei erori de etichetare. Este vorba despre lipsa ingredientului făină de grâu, de pe eticheta produsului.

„Vă informăm că societatea AQUILA PART PROD COM SRL a inițiat retragerea de la
comercializare a produsului KINDER PINGUI COCOS 4X30G, ca urmare a unei erori de etichetare, și anume lipsa de pe eticheta produsului a ingredientului: FĂINĂ DE GRÂU”, se arată în anunțul ANSVSA.

Carrefour România, magazinul unde se găsește acest produs  retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos.

Datele de identificare ale produsului sunt:
Denumire produs: KINDER PINGUI COCOS 4X30G
Furnizor: AQUILA PART PROD COM SRL
Cod EAN: 80052326
Lot/DLC: L358XP-3 / 06.02.2021 ; L006RP-3 / 20.02.2021

ANSVA: Produsul este sigur pentru consum

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a subliniat faptul că aceste produse sunt sigure pentru consum și nu pun în pericol viața sau sănătatea consumatorului mediu.

Totuși, ca și în cazul celorlalte ingrediente alergene, persoanele cu intoleranță sau sensibilitate
la produse alimentare ce conțin grâu pot avea o reacție adversă.

Cei care au cumpărat acest produs și știu că au intoleranță la gluten, sau recomandarea medicală de a nu consuma produse alimentare ce conțin grâu, care dețin produse din loturile descrise mai sus, sunt rugate să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Autoritățile fac precizarea că cine returnează produsul va primi contravaloarea acestuia în bani, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Alertă alimentară în România. Un desert preferat de copii a fost retras de pe rafturile magazinelor | Cele mai noi stiri online

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top