Sanatate

Alexandru Rafila atenționează: „Media ultimei săptămâni arată o dublare a numărului de cazuri.”

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate. Mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă, sunt permise deplasările fără justificare, activitățile în aer liber și au fost deschise și mall-urile. În ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, iar autoritățile deja se gândesc să ia măsuri. Despre această situație a a vorbit și Alexandru Rafila, care prevede că singura soluție este revenirea pe o pantă descendentă.

Alexandru Rafila atenționează: „Media ultimei săptămâni arată o dublare a numărului de cazuri.”

Profesorul Alexandru Rafila atrage atenția asupra faptului că situația din România nu este deloc una pozitivă, având în vedere că se menține un ritm ascendent al îmbolnăvirilor. El a precizat că media numărului de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus din ultima săptămână s-a dublat faţă de cea de săptămâna trecută. Astfel, de la 165 de cazuri în medie, s-a ajuns la 265. Dacă în celelalte săptămâni, veștile erau unele îmbucurătoare, procentul cazurilor pozitive fiind de la 1- 1,5 %, zilele acestea s-a ajuns la un procent de 3%.

„Avem o săptămână de creştere de la 150 de cazuri în medie, la 265. Media ultimei săptămâni arată o dublare a numărului de cazuri faţă de media săptămânii anterioare. S-a stabilizat procentul cazurilor pozitive la 3%, zilnic, faţă de 1 – 1,5% cât aveam acum 3 – 4 săptămâni. Ne-am întors la o valoare mult mai importantă faţă de perioada de la sfârşitul stării de urgenţă. Să vedem dacă această creştere se stabilizează în jurul acestei valori.”, a declarat Rafila.

El a adăugat că, în cazul în care situația se va mai agrava, va putea fi ținută sub control doar dacă persoanele infectate vor fi unele tinere, fără alte comorbidități, și nu persoane în vârstă, care fac parte din categoria de risc ridicat. De altfel, el atrage atenția asupra faptului că măsurile stabilite de autorități trebuie respectate cu strictețe și că atitudinea oamenilor trebuie să fie una responsabilă, mai ales că speranța românilor era de a avea o vară normală, fără alte probleme generate de coronavirus.

Acest site foloseste cookies.

Read More