Profesorul Alexandru Rafila avertizează în privința unui medicament care are mare cerere în farmacii, în această perioadă. Reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății a declarat că a crescut îngrijorător de mult consumul de azitromicin, care este un antibiotic.
A crescut îngrijorător de mult consumul de azitromicin, spune profesorul Alexandru Rafila, care este și reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății. Rafila admite că acesta este un medicament care ar putea fi prescris la unii pacienți infectați cu coronavirus, dar spune că românii fac abuz de antibiotice.
„Automedicaţia în această perioadă este la ea acasă. Ne confruntăm cu o problemă foarte serioasă, pentru că, în această perioadă, fie ca profilaxie, fie ca tratament, persoane care încearcă să prevină infecţia cu noul coronavirus sau care au aflat că sunt infectate folosesc fără discernământ antibiotice”, a declarat Alexandru Rafila.
Declarațiile au fost făcute de către profesorul Rafila care este și președintele Societății Române de Microbiologie. El le-a transmis oamenilor să nu mai insiste la farmacii, să obțină antibiotic ca să prevină boala, ori să o trateze după ureche. Reprezentantul României la OMS a precizat că antibioticele nu tratează orice, infecții virale sau parazitare.
„Nu insista pentru a obţine un antibiotic! Medicii de familie ştiu foarte bine că atunci când se prezintă la medic, de multe ori, pacienţii sunt destul de revendicativi şi vor un anumit medicament. Nu insista la farmacie să obţii antibiotic! Din păcate, se obţine în continuare. Nu aş zice cu uşurinţă, dar se pot obţine antibiotice la farmacie, dacă insişti. Sau, la anumite farmacii”, a precizat Rafila.
Cu privire la acest medicament, profesorul a precizat că azitromicina, are un anumit efect asupra noului coronavirus, a fost încercată ca şi terapie, dar această utilizare de masă e foarte periculoasă, pentru că efectele ei sunt serioase.
Acest site foloseste cookies.
Read More