Connect with us
Alexandru Rafila vine cu noi informații despre tratamentul pentru COVID-19: Vom beneficia de el curând

Sanatate

Alexandru Rafila vine cu noi informații despre tratamentul pentru COVID-19: Vom beneficia de el curând

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre tratamentul care s-a dovedit foarte eficient în lupta cu coronavirsulul. Președintele Societății Române de Microbiologie este de părere că tratamentul va fi pe piața din România în curând.

Despre ce tratament este vorba

”Există un medicament antiviral care s-a demonstrat deja că este eficace în urma studiilor clinice efectuate în SUA şi alte ţări. Produsul se numeşte remdesivir. Vom beneficia de el curând, în cadrul unui studiu coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Studiul include aproximativ 25-30 de ţări din toată lumea şi va face posibilă tratarea unora dintre pacienţii români cu acest nou produs”, a declarat universitarul pentru Antena1.

Când va fi disponibil tratamentul

”În paralel se mai desfăşoară un trial clinic, organizat chiar de firma producătoare. Sperăm ca produsul să primească licenţă din partea autorităţii americane de profil. Eu cred că, în toamnă, acest produs va fi disponibil în Europa cu siguranţă”, a mai spus Rafila.

Sunt Adrian Ioan si de mai bine de 5 ani sunt editor la HUFF. Pasionat de presa din adolescenta, am acumulat 14 ani de experienta la Pro Tv, Realitatea, Kanal D.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top