Connect with us
Apa mării nu contaminează! Anunț de la Ministerul Sănătății

Sanatate

Apa mării nu contaminează! Anunț de la Ministerul Sănătății

Mulți români așteaptă cu nerăbdare următoarea etapă a relaxării restricțiilor pentru a putea pleca în concediu. Totuși, rămâne întrebarea: se poate transmite virusul prin apa mării? Ministerul Sănătății susține că apa mării nu este o sursă de contaminare a populaței, însă este nevoie de anumite precauții.

Apa mării nu contaminează! Anunț de la Ministerul Sănătății

Până în acest moment nu există studii care să demonstreze că apa mării poate contamina oamenii, riscul fiind unul foarte mic atunci când suntem în apă. Totuși, trebuie să ținem cont că virusul se transmite de la om la om, așa că trebuie să păstrăm distanța atunci când ne îmbăiam în apa mării alături de alte persoane.

”Nu avem date științifice care să demonstreze că infecția cu acest virus s-ar transmite prin apa de mare. Apa de mare, după cum știm, este și sărată, există curenți în apa de mare care ajută la purificarea apei, însă și îmbăierea în apa de mare în aceasta perioada presupune respectarea regulilor. Mă refer aici la distanță, atenția la secrețiile orale, la gura, la nas. Deci distanța revine și aici ca regulă” a precizat medicul Loti Popescu, direcția de Sănătate Publică Constanța.

Salvamarii își vor modifica procedurile de resuscitare, ținând cont de contextul pandemiei de coronavirus. Aceștia vor renunța la respirația gură la gură și o vor înlocui cu balonul.

”Manevrele de resuscitare vor rămâne la fel, în schimb pentru respirația gură la gură care o foloseam în anii trecuți vom introduce balonul. Începând cu acest an, vom folosi balonul în patrula cu barca și așa mai departe”, spune un salvamar, potrivit stirileprotv.

Hotelierii se pregătesc intens pentru începerea sezonului și speră că după data de 15 iunie vor putea să își primească primii turiști. Pentru protecția turiștilor și a personalului se vor respecta măsuri clare în ceea ce privește igiena. Au fost deja montate aparate cu soluție dezinfectantă la recepție. În acest moment în care nu de mult s-a făcut tranziția de la stare de urgență la stare de alertă singurii care se pot plimba pe plajă sunt constănțenii.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top