Connect with us
Avocado. Ce beneficii are acest fruct și de ce toți ar trebui să-l consumăm

Sanatate

Avocado. Ce beneficii are acest fruct și de ce toți ar trebui să-l consumăm

Avocado este unul dintre cele mai sănătoase fructe. Deși nu cunosc toate beneficiile lui, mulți dintre noi îl consumă pentru gustul său și pentru că se pliază perfect pe multe feluri de mâncare. Chiar dacă poate părea doar un fruct, sunt multe motive pentru care acesta ar trebui să facă parte din meniul nostru destul de des.

De ce să consumăm avocado

Avocado este unul dintre cele mai bune fructe, atât în ceea ce privește gustul, cât și în ceea ce privește beneficiile lui. Acesta conține multe grăsimi sănătoase, iar specialiștii sugerează să fie consumat destul de des, pentru că asigură cantitatea de fibre necesară pentru funcționarea corectă a organismului uman.

Majoritatea oamenilor consumă în jur de 12 până la 16 grame de fibre pe zi. Astfel, încorporarea avocado în dieta dvs. vă poate ajuta să vă apropiați mai mult de recomandarea specialiștilor privind consumul de fibre”, a declarat Hannah Holscher, profesor asistent de nutriție în cadrul Departamentului de Știința Alimentelor și Nutriție Umană.

Pe lângă fibre, doar 100 de grame de pulpă de avocado conține:

  • 26% din necesarul zilnic de vitamina K;
  • 20% din necesarul zilnic de acid folic;
  • 17% din necesarul zilnic de vitamina C;
  • 14% din necesarul zilnic de potasiu;
  • 14% din necesarul zilnic de vitamina B5;
  • 13% din necesarul zlinic de vitamina B6;
  • 10% din neceasrul zilnic de vitamina E.

Mai mult, în 100 de grame de avocado găsim magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor și vitaminele A, B1, B2 și B3. De altfel, 100 de grame de avocado înseamnă 160 de calorii, 2 grame de proteine, 15 grame de grăsimi sănătoase (acizi grași Omega-3), 7 grame de fibre și 2 grame de carbohidrați.

Avocado ține medicul departe

Americanii au o vorbă: An Avocado a Day Keeps the Doctor Away (Un avocado pe zi ține doctorul deoparte)

Există multe motive pentru a consuma avodao, unul dintre ei fiind faptul că ține sub control nivelul de colesterol (HDL). De altfel, acest fruct-minune prelungește senzația de sațietate și ameliorează constipația.

Consumul de avocado este extrem de benefic și pentru vedere. Vitamina E pe care o conține fructul absoarbe razele ultraviolete ale soarelui și protejează retina. Mai mult, este bun și pentru pielea, deoarece o menține tânără și reface flexibilitatea.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Indicații despre imunizare. Ce să nu facem după vaccin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top