Connect with us

Sanatate

Bilanț coronavirus 10 aprilie. România a trecut pragul de un milion de cazuri

Situația din țara noastră este din ce în ce mai dificilă și lucrurile se complică. Numărul de infectări a crescut considerabil în ultima perioadă și la fel de repede s-au înmulțit și cazurile grave de coronavirus. Azi, 10 aprilie, conform informațiilor oferite de Grupul Strategic, România a depășit pragul de un milion de infectări cu virusul chinezesc.

Bilanț îngrijorător coronavirus

Situația este din ce în ce mai gravă în țara noastră. În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.310 de cazuri noi de COVID-19, care nu au mai avut o testare înainte. După acest bilanț, se pare că numărul de infectări din România ajunge la peste un milion, respectiv la 1.002.865 de cazuri.

Până astăzi, 25.006 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, dintre care 139 de decese au fost anunțate în ultimele 24 de ore. Este vorba despre pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara,   Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 7 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 29 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 51 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 39 decese la categoria de peste 80 de ani.

Situația de la ATI

În acest moment, la ATI sunt internați 1.492 de pacienți COVID. Situația este din ce în ce mai gravă, pentru că locurile sunt limitate la secția de ATI și unele spitale sunt complet pline. Din acest motiv, autoritățile au decis să evacueze seara trecută toți pacienții de la Spitalul Foișor pentru a transforma această unitate medicală într-una covid, pentru că acolo sunt disponibile paturi la ATI.

Alexandru Rafila a explicat că, deși autoritățile spun că situația evoluează spre bine, lucrurile sunt cât se poate de dificile, mai ales în cazul celor bolnavi grav.

„În acest moment, sunt câteva sute de pacienţi care au nevoie de Terapie Intensivă, în diverse unităţi de Primiri Urgenţe, sau în alte zone din spitale, unde se încearcă tratatea lor şi nu au loc în secţiile de Terapie Intensivă şi acest lucur nu a fost comunicat.

În mod normal, trebuia să ştim, nu să le lăudăm că închiderea magazinelor la ora 18 a dus la scăderea numărului de cazuri, pentru că această scădere a numărului de cazuri este evident artificială. Trebuia să ştim, că în afară de cei 1.500 de pacienţi din secţiile de Terapie Intensivă, sunt alte sute de pacienţi care au nevoie de îngrijire în secţie de Terapie Intensivă şi nu se pot trata aşa cum trebuie”, a declarat Alexandru Rafila.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top