Connect with us
Cantități periculoase de metale grele toxice descoperite în mâncarea pentru bebeluși

Sanatate

Cantități periculoase de metale grele toxice descoperite în mâncarea pentru bebeluși

Alertă medicală în Statele Unite. Specialiștii au depistat cantități periculoase de metale grele toxice în mai multe tipuri de mâncare de bebeluși. Produsele sunt comercializate de patru mari companii, transmite Reuters.

Experții consideră că un nivel mare de plumb și mercur din hrană pot afecta iremediabil creierul copiilor.

Mâncare pentru bebeluși cu doză mare de metale grele

Specialiștii au analizat produsele a patru mari companii: Nurture Inc, Hain Celestial Group Inc, Beech-Nut Nutrition și Gerber – o unitate a Nestle.

Raportul explică faptul că „niveluri periculoase de metale toxice, iar documentele au arătat că producătorii au vândut adesea alimente care depășeau aceste niveluri”, conform jurnaliștilor Reuters.

Există alte 3 companii americane Walmart Inc, Campbell Soup Co și Sprout Organic Foods, care au refuzat să susțină demersul investigației, astfel că nu se poate ști ce nivel de metale este în hrana lor.

Anchetatorii au cerut autorităților de reglementare din SUA să stabilească nivelurile maxime de metale toxice permise în alimentele pentru copii. De asemenea, aceștia doresc să solicite producătorilor să testeze produsele finite pentru metale grele, nu doar pentru ingredientele înscrise pe ambalaje.

„Până în prezent, alimentele pentru bebeluși care conțin cantități mari de metale toxice nu poartă nicio etichetă sau avertisment pentru părinți. Producătorii sunt liberi să testele doar ingredientele sau, pentru majoritatea alimentelor, să nu facă deloc teste”, este menționat în raport.

Specialiștii care au coordonat această anchetă au mai anunțat și că agenția Food and Drug Administration (FDA) nu a luat nicio măsură pentru a schimba acest lucru.

FDA susține că elementele toxice sunt prezente peste tot în mediu și pătrund în legumele și fructele folosite în mâncarea pentru bebeluși prin sol, apă sau aer.

„Deoarece acestea nu pot fi eliminate complet, obiectivul nostru este de a reduce expunerea la elemente toxice din alimente în cea mai mare măsură posibilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al FDA.

De asemenea, companiile care comercializează mâncarea pentru bebeluși în care s-au depistat cantități periculoase de metale grele toxice susțin că produsele sunt sigure și că respectă nivelurile de metale admise.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top