La nivel mondial, lucrurile au scăpat de sub control. Majoritatea statelor au fost afectate de criza sanitară izbucnită din cauza nemilosului virus al momentului. Deși în timpul verii, situația părea să se îmbunătățească, se pare că totul a luat o altă formă odată cu sosirea sezonului rece, favorabil acestui virus. Specialiștii susțin că cea mai bună metodă pentru a scăpa de acest virus este un vaccin, care deja ar fi fost dezvoltat de companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech. Află ce preț va avea vaccinu anti-covid și câte doze va achiziționa Europa.
Vaccinul anti-covid-19 ar fi fost descoperit și testat. Luni, compania farmaceutică Pfizer a anunţat că vaccinul dezvoltat de ei în parteneriat cu BioNTech s-a dovedit eficient în 90% din cazurile de infecţie cu coronavirus, conform ultimelor rezultate ale unui studiu amplus. Din acest motiv, vaccinul va fi pus spre vânzare și deja au început negocierile.
Comisia Europeană a anunţat că a încheiat un contract cu cele două mari companii farmaceutice, în care s-a decis achiziționarea de 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Spre deosebire de SUA, europenii vor plăti mai puțin pentru o doză de vaccin.
Un înalt oficial al UE a dezvăluit că prețul pentru un vaccin în Europa va fi mai aproape de 20 de dolari decât de 10, refuzând să dea un preț exact. Preţul reflectă şi sprijinul financiar acordat de UE şi de Germania în faza de dezvoltare a vaccinului. Totuși, în SUA, vaccinul va costa 19,50 de dolari, iar în Europa va fi ceva mai ieftin.
Comisia Europeană a mai încheiat contracte de aprovizionare cu vacinuri cu companiile farmaceutice AstraZeneca, Sanofi şi Johnson & Johnson şi continuă negocierile cu Moderna, CureVac şi Novavax.
Conform acordului negociat de Comisia Europeană în numele celor 27 de state membre ale UE, acestea vor putea cumpăra 200 de milioane de doze, cu o opţiune de încă 100 de milioane.
SUA vor plăti un preţ de 19,50 dolari pentru fiecare doză din cele 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer, o cantitate mult mai mică decât cea obținută de UE. Totuși, există posibilitatea ca printr-un contract negociat separat, Washingtonul să poată cumpăra alte 500 de milioane de doze.
Președintele a declarat că de curând că vaccinul este cea mai mare speranță a tuturor statelor care se confruntă cu nemilosul virus. Astfel, el a dezvăluit faptul că România se numără printre statele pentru care Comisia Europeană a negociat vaccinul și vor ajunge la noi 10 milioane de doze. Având în vedere că cererea este una mare, Klaus Iohannis speră că vaccinul va ajunge în primul trimestru al următorului an
Acest site foloseste cookies.
Read More