Cu toții ne-am confruntat măcar o dată cu dureri de ureche. Nimic nu este mai deranjant decât o ureche înfundată, care nu ne permite nici măcar să auzim ce ne zic cei din jur. Află ce poți face în astfel de situații, în cazul în care lucrurile nu sunt extrem de grave și nu necesită să mergi la doctor. Dacă situația se complică, cel mai bine este să consulți o specialist.
Urechea înfundată este, deseori, semnul unei răceli. Toți ne-am confruntat cu aceste simptome, mai ales în timpul sezonului rece, când suntem mai sensibili și răcim mai repede. Medicii susțin că urechile se pot înfunda fie din cauza unei infecții, fie a unui dop care s-a format în urma acumulării de ceară. Dacă ai urechea înfundată și simți că este o situație dificilă, mergi cât se poate de repede la un medic ORL-ist. Acesta poate fi semnul unei boli grave.
În cazul în care este vorba de o răceală, care va trece, poți încerca mai multe remedii vechi, simple, care dau roade. Noi vă vom prezenta 3 moduri rapide prin care poți scăpa de această senzație deranjantă.
1.Cea mai simplă metodă și la îndemâna oricui este o baie cu aburi. Inhalaţi vaporii pentru a vă descongestiona urechile şi nasul. Lavanda și eucaliptul ajută și ele, așa că puteți pune câteva picături de ulei în apă. Apoi, suflaţi nasul de mai multe ori, pentru a elimina mucusul în exces şi pentru a uşura respiraţia.
2.Apa și oțetul ajută și ele foarte mult când urechea este ușor înfundată. Se amestecă într-un vas cantități egale din ambele elemente, iar apoi soluția obținută se pune la încălzit. Se spală urechea cu această soluție pentru a îndepărta depozitele de ceară acumulate în ureche. Și apa oxigenată poate fi folosită în astfel de situații, însă fii atent să pui doar câteva picături, cel mult 3 și să ții capul înclinat în partea opusă pentru cinci minute, pentru a nu se scurge apa din ureche.
3.Un alt remediu preparat în casă pentru desfundarea urechilor în mod natural, utilizat încă din cele mai vechi timpuri, este folosirea unei sticle cu apă fierbinte pentru încălzirea urechii. Așază-ți urechea pe sticla cu apă fierbinte și imediat vei simți cum ceara se scurge din ureche. De altfel, există și metode moderne, precum pernele încălzite, care țin perfect locul sticlei cu apă.
Pentru a rezolva această problemă folosiți o lumânare terapeutică, ce se poate cumpăra de la farmacie. Se introduce capătul fără fitil în ureche, iar celălalt se aprinde.
Pentru a vă proteja de ceara care cade, folosiți un prosop sau un cerc din hârtie pergament în jurul ei. Căldura emanata va topi cerumenul din ureche, care practic va fi tras spre exterior.
Atenție: acestea sunt sfaturi din bătrâni. În caz de probleme de sănătate, mergeți la medic. Doar un specialist vă poate ofer informații medicale.
Acest articol a fost actualizat la: 2020-12-20T15:22:14+02:00 15:22
Acest site foloseste cookies.
Read More