Sanatate

Cele mai frecvente cauze, infertilitate. Ce nu știai

Cele mai frecvente cauze ale infertilității sunt unele la care nu te așteptai. Cauze infertilitate mai puțin cunoscute mai jos.

Cele mai frecvente cauze, infertilitate. Ce nu știai

Infertilitatea este una dintre cele mai grave probleme ale femeilor din întreaga lume. Deși femeilor nu le este prea ușor să vorbească despre asta, problema este una reală, iar România nu stă deloc bine. Natalitatea noastră ca țară este una redusă, iar populația îmbătrânită este din ce în ce mai numeroasă.

Ne așteptăm ca infertilitatea să fie o boală ereditară sau care să fii fost un rezultat al unor decizii nepotrivite la perioada nepotrivită.

Totuși femeile nici nu au habar că această boală are cauze mai puțin cunoscute decât am crede. De fapt, greutatea este cea care afectează fertilitatea atât la bărbați, cât și la femei.

Ginecologul Erna Stoian este cea care a vorbit pentru Antena3 despre cele mai comune probleme de natură medicală care duc la infertilitate. De fapt, până și alimentația joacă un rol important atunci când ne dorim o sarcină. De exemplu, vegetarienii sunt cei care întâmpină cele mai multe probleme atunci când doresc un copil.

O altă concepție greșită a femeilor este că estrogenii, hormonii feminini, sunt secretați doar de organele sexuale feminine, ovarele. Adevărul stă puțin mai diferit.

Estrogenii nu sunt secretați doar de ovare

”Foarte multe femei cred că estrogenii sunt secretaţi doar de ovar, dar ei sunt secretaţi şi de ţesutul adipos. Atunci când ţestutul adipos este în exces, nivelele de estrogen sunt foarte crescute şi pot să ducă la un dezechilbru care afectează ovulaţia.

Acest dezechilibru este foarte evident în sindromul ovarelor micropolichistice care este principala cauză de infertilitate anovulatorie la femei şi se asociază cu o rezistenţă crescută la insulină.

Este foarte important să ştim că o scădere de 5-10% din greutate poate să ne ajute foarte mult şi să ne restaureze ovulaţia sau chiar menstruaţia, mai ales la femeiele cu acest sindrom al ovarelor micro polichistice.

Trebuie să ştim că atunci când greutatea este foarte crescută şi tratamentele de fertilitate funcţionează mai greu. Se obţin mai puţine ovocite, se obţin mai puţini embrioni şi atunci şansele de a obţine sarcina sunt mai mici’,” a declarat dr.Erna Stoian.
Așadar, precum evoluăm ca popor, totul se schimbă. Tot ceea ce mâncăm și stilul nostru de viață ne influențează viața, inclusiv capacitatea de a ne reproduce.

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More