Sanatate

Cum să scăpăm de kilogramele acumulate de sărbători. Cele mai bune sfaturi pentru slăbit

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, majoritatea dintre noi am acumulat ceva kilograme. Începutul de an este destul de dificil în ceea ce privește greutatea noastră care, mai mereu, o ia razna după atâtea sarmale și alte bunătăți care au fost pe masa de Crăciun și Revelion. Află cum poți scăpa de kilogramele în plus fără înfometare sau dieta drastice. Trebuie doar să șii cont de mai multe aspecte.

Trucuri pentru slăbit

Pentru majoritatea, sărbătorile de iarnă se termină cu câteva kilograme în plus. Oricât am încerca, nu putem rezista tentațiilor pe care le regăsim pe masa de Crăciun sau cea de Revelion și ne înfruptăm din fiecare preparat, motiv pentru care ne îngrășăm.

Deși avem tendința să ne înfometăm atunci când vedem că silueta noastră nu mai arată la fel, specialiștii ne recomandă să nu recurgem la astfel de gesturi. Deși este greu să ne abținem după ce organismul s-a obișnuit cu mâncare în cantități mari și bogată caloric, însă nu este capăt de drum. Trebuie să ținem cont de mai multe sfaturi ale celor specializați în acest domeniu și să facem puțin efort pentru a ne recăpăta formele.

  1. Nu reduce brusc porțiile. Dacă de Crăciun și Revelion ai mâncat foarte mult, nu chinui organismul Dietele dure nu sunt deloc recomandate, având în vedere că provoacă și probleme de sănătate, pe lângă faptul că nu dau randament pe termen lung. Dacă slăbim brusc și nesănătos, kilogramele se vor întoarce la noi.
  2. Nu fugi de sport! Deși este destul de frig și ne ferim să ieșim afară, mai ales din cauza situației sanitare cu care ne confruntăm, putem găsi o cale să facem sport în siguranță. Putem merge la alergat, respectând măsurile în vigoare și, mai mult, putem merge la sală, unde toți oamenii urmează reguli stricte.
  3. Stabilește un meniu strict. Poți apela la ajutorul specialiștilor pentru asta, iar ei vor realiza o dietă bazată pe un stil de viață sănătos, mâncare bună, fără fast-food și alte alimente care ne fac rău. Mai mult, încearcă să iei masa la ore fixe și să bei multă apă și ceaiuri.
  4. Mâncați mai des și puțin. Evită să mănânci în oraș și încearcă să faci tu preparatele preferate, folosind alimente proaspete, sănătoase. În acest fel, nu decât că vei slăbi și vei economisi bani, dar îți vei îmbunătăți aptitudinile în bucătărie.

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More