Sanatate

Cum va fi la doctor, dentist sau clinicile de medicină estetică după 15 mai, în stare de alertă

Președintele Klaus Iohannis a vorbit astăzi despre măsurile care vor fi adoptate după ridicarea stării de urgență de la 15 mai. Astfel, a anunțat că oamenii vor putea beneficia din nou de serviciile saloanelor de înfrumusețare, stomatologiilor, dar și ale cabinetelor de medicină estetică. În acest context, un medic estetician a prezentat ce reguli de siguranță vor fi, cu mare probabililitate, implementate de acum înainte.

Cum va fi la doctor, dentist sau clinicile de medicină estetică după 15 mai, în stare de alertă

Iancu Morad a declarat că este necesară testarea zilnică a personalului și pacienților, mai ales pentru intervențiile mai complexe. Acesta este de părere că este necesară cunoașterea stării de sănătate a tuturor clienților, pentru a evita infectarea cu noul coronavirus. Deși în România nu există teste rapide antigen, medicul a achiziționat teste pentru anticorpi.

 Cum însă acestea nu există pe piață, noi am achiziționat o cantitate mare de teste de anticorpi. Medicii și personalul medical se vor testa zilnic și vom recurge la testarea pacienților atunci când avem de-a face cu intervenții de durată precum implanturi de sân, blefaroplastie, implanturi fese sau alte proceduri complexe.”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

De altfel, medicii vor trebui să poarte echipamentele corespunzătoare și să dezinfecteze constant zona de lucru. În acest sens, ar putea fi achiziționate nebulizatoare care să sterilizeze cabinetele după fiecare pacient în parte sau, cel puțin, în fiecare zi la sfârșitul programului. Apoi, cabinetul poate fi folosit în siguranță după 30 de minute de la procedură.

Telemedicină și performanță

Vor fi eliminate sălile de așteptare, iar programările vor fi atent organizate după 15 mai. Astfel, pacienții nu se vor mai intersecta. Dac, totuși, vor exista decalaje, se va respecta cu strictețe distanțarea socială, fiind vorba chiar de utilizarea unor camere separate.

Medicul Morad a mai declarat că vor fi eliminate orice obiecte de uz comun, precum reviste sau broșuri. De altfel, toți pacienții vor primi echipamente de protecție și vor fi atent informați. În plus, înainte de prezentarea în mod fizic la cabinet, medicii și pacienții vor putea discuta online.

“Primul contact cu pacientul pentru informațiile oficiale nu va mai avea loc în cabinet, în mod clasic, ci prin Skype, Zoom sau alte platforme online ce susțin comunicarea video. În acest mod se reduce complet interacțiunea dintre medic și pacient iar, în urma discuției, se va stabili dacă este necesară o deplasare la cabinet pentru o consultație medicală completă sau pentru stabilirea unui plan complet de tratament.”, a adăugat esteticianul.

 

 

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More