Connect with us
De unde te poți infecta cel mai ușor cu noul coronavirus. Studiu al Institutului Pasteur

Sanatate

De unde te poți infecta cel mai ușor cu noul coronavirus. Studiu al Institutului Pasteur

Un studiu efectuat recent de Institutul Pasteur arată care sunt locurile din care ne putem îmbolnăvi cel mai ușor cu noul coronavirus. Conform acestui studiu, cele mai multe infectări au loc chiar în familie.

Care sunt locurile de unde te poți infecta cel mai rapid cu coronavirus

Institutul Pasteur a făcut publice rezultatele parțiale ale unui studiu care vizează modul și locurile de răspândire ale noului coronavirus. Conform datelor furnizate de celebrul institut, se pare că cei mai mulți oameni se infectează chiar în familie. În proporție de 63% virusul de care se teme toată lumea este răspândit chiar de către cei dragi, iar mesele organizate alături de apropiați par a fi sursa cea mai mare de infectare.

„Mesele organizate atât în ​​mediul privat, cât și în cel profesional, sunt cel mai frecvent raportate ca fiind la originea acestor infectări”, a explicat Institutul Pasteur, scrie BFMTV.

Pe lângă asta și călătoriile în străinătate sunt un factor important în această problemă. Se pare că foarte mulți oameni ajung să se ifnecteze cu noul coronavirus atunci când călătoresc peste hotare. Astfel de călătorii au un risc de infectare de 53% conform studiului efectuat de Institutul Pasteur.

Contrar așteptărilor, se pare că locurile publice nu sunt o sursă de infectare atât de mare, mai ales dacă toate măsurile de protecție sunt respectate cu strictețe. Dintre acestea purtarea măștii de protecție și distanțarea socială sunt cele mai importante.

Așadar, potrivit studiului recent publicat magazinele, școlile, instituțiile publice, saloanele de înfrumusețare  sau lăcașurile de cult nu prezintă un risc extrem de ridicat. Același lucru pare a fi valabil chiar și pentru mijloacele de transport în comun.

Studiu mai subliniază încă un aspect extrem de important. Problema este că majoritatea persoanelor nu se ifnectează imediat după primele simptome sau primul contact cu o persoană ifnectată, ci așteaptă rezultatul testului mai întâi.

Rezultatele testului efectuat de Institutul Pasteur pot fi diferite în funcție de diversele tulpini de virus – britanică, sud-africană și braziliană.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top