Connect with us
Dezvăluirile epidemiologilor: ne îmbolnăvim mai ușor de coronavirus acasă, decât în afara locuinței

Sanatate

Dezvăluirile epidemiologilor: ne îmbolnăvim mai ușor de coronavirus acasă, decât în afara locuinței

În ultima vreme, au fost efectuate mai multe studii în ceea ce privește modul în care evoluează coronavirusul. De altfel, el este analizat în permanență. Este un fenomen nou, cu care omenirea nu s-a mai confruntat. Continuă să facă victime și, cel mai grav, încă nu a fost găsit un tratament împotriva lui. A fost realizat un nou studiu în urma căruia epidemiologii sud-coreeni au descoperit că oamenii riscă mai mult să se îmbolnăvească de Covid-19 acasă, de la membrii familiei, decât în exteriorul locuinței.

Dezvăluirile epidemiologilor: ne îmbolnăvim mai ușor de coronavirus acasă, decât în afara locuinței

Un studiu publicat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) pe data de 16 iulie a analizat în detaliu 5.706 de „pacienți index”, care au fost testați pozitiv pentru coronavirus, și peste 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceștia.

Rezultatele au fost unele uimitoare, pentru că au arătat că mai puțin de 2% din contactele din afara locuinței pacienților au luat virusul, în timp ce aproape 12% din contactele casnice ale pacienților au contractat boala, demonstrând, astfel, că virusul a fost contractat mai ușor de la membrii din aceeași locuință, decât din spațiile publice.

Rata infecției din locuință a fost mai mare atunci când primele cazuri confirmate au fost adolescenți sau persoane cu vârste cuprinse între 60 și 70, situație pe care a explicat-o Jeong Eun-kyeong, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud (KCDC) și unul dintre autorii studiului. Astfel, aceste două categorii au răspândit virusul din cauza faptului că au nevoie de mai multă protecție sau sprijin din partea celor din casă, drept pentru care se explică și contactul.

Copiii, asimptomatici

Copiii cu vârsta de nouă ani sau mai mici au probabilități scăzute să fie pacienți index, a declarat dr. Choe Young-june, cel care a condus studiul, dar a menționat că eșantionul de 29 de copii sub 9 ani avut în vedere a fost considerabil mai mic decât cel de 1.695 de tineri cu vârste între 20 și 29 de ani. De altfel, copiii cu covid-19 au avut mai puține simptome sau au fost complet asimptomatici, ceea cea făcut dificilă identificarea lor.

„Diferența în grupa de vârstă nu are o semnificație uriașă când vine vorba de contractarea COVID-19. Copiii ar putea fi mai puțin susceptibili să transmită virusul, dar datele noastre nu sunt suficiente pentru a confirma această ipoteză”, a mai spus Choe.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top