Connect with us
Dr. Streinu Cercel: Anul ăsta nu mai ieșim

Sanatate

Dr. Streinu Cercel: „Anul ăsta nu mai ieșim”

Românii și-ar putea relua activitățile fără restricţii spre jumătatea lunii iulie, este scenariul doctorului Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”. Condiția este „să stăm potoliți în case”, în aceste zile de Paște, spune el.

„Dacă stăm potoliţi în aceste 4-5 zile, estimez că undeva la jumătatea lunii iulie. Dacă nu stăm potoliţi, atunci se va întinde problema asta şi până la anul nu mai ieşim”, a afirmat profestorul Streinu-Cercel, joi seara, la un post tv.

În opinia sa, după luna octombrie, este de aşteptat un al doilea val de îmbolnăviri de COVID-19, el spunând că evoluţia pandemiei are o formă grafică similară cu cea a unui dromader.

„Evoluţia în dromader înseamnă că acum noi vedem capul cămilei. Urmează o perioadă de acalmie, care va fi luna iulie – august, după care din septembrie – octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei. Dacă vă uitaţi şi pe ceea ce spun şi alte ţări – China, de exemplu, care a început să se confrunte cu un al doilea val, de data asta de import de cazuri, lucrurile se complică şi mai mult pentru că va fi un loc de unde vom reînsămânţa, la nivel planetar, circulaţia virusului”, a afirmat Streinu-Cercel.

El a criticat decizia autorităţilor de a permite accesul cetăţenilor în pieţe, în preajma sărbătorilor de Paște, apreciind că s-a făcut o greşeală.

„Din păcate, a fost o eroare şi sperăm să nu plătim această eroare foarte scump”, a arătat acesta, reiterând importanţa distanţării sociale în prevenirea răspândirii virusului.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. Elena

    2020-04-18T09:26:15+03:00 at 9:26

    Parca ai zice miine asa ce va mai dati cu statul in casa ,dar Dumnezeu sa va dea dupa cum ne faceti voi in zilele astea de mare sărbătoare, Ca se putea in curtea bisericii sa stam si noi sa ne bucuram de aceste sărbători dar voi ca ar fii ca altfel nu am cum s va numesc,Iuda santeti dar in ziua de azi e o ceață de Iuda ,pacat ca esti botezat ,pacat ca nu stii ce inseamna sa i ei ceva ce iubește omul ,pacat,pacat ,pacat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top