Connect with us
DSU anunță că spitalele și ambulatoriile de specialitate își continuă activitatea

Sanatate

DSU anunță că spitalele și ambulatoriile de specialitate își continuă activitatea

În contextul situației precare din țara noastră, românii se tem că nu vor mai putea beneficia de serviciile medicale dorite. În acest sens, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă precizează vine cu o lămurire.  Așadar, nu se închid spitalele publice sau private. De altfel, nici ambulatoriile de specialitate nu-și opresc activitatea.

DSU anunță că spitalele și ambulatoriile de specialitate își continuă activitatea. Cine poate merge la medic?

DSU anunță că sunt suspendate doar activităţile medicale, consulturile sau tratamente care nu sunt obligatorii şi pot fi reprogramate. Eventualele amânări vor fi stabilite de medicul specialist și,ulterior, recuperate.

„Pentru fiecare pacient internat în spital sau consultat în ambulatoriu va trebui să existe o documentaţie medicală care să justifice, în mod obiectiv, necesitatea realizării actului medical, atât în cadrul unităţilor spitaliceşti cu internare, cât şi în cazul structurilor ambulatorii.”, a scris DSP pe Facebook.

Precizările vin în contextul numeroaselor solicitări ale pacienţilor şi cadrelor medicale referitoare la aplicarea art. 1 din Ordinul Comandantului Acţiunii, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 74.553/07.04.2020.

Astfel, DSU asigură românii de tot sprijinul medicinei și precizează faptul că măsurile nu vor fi aplicate în mod automat, ci doar în urma unei decizii de specialitate.

 „Interdicţiile prevăzute art. 1 nu sunt aplicabile în mod absolut şi automat, ci pe baza analizei medicului curant de specialitate, care să justifice necesitatea internării pacienţilor, pentru asistenţa spitalicească acordată în spitalele publice şi private, sau necesitatea realizării consultaţiilor sau a tratamentelor în ambulatoriu, în unităţile publice sau private care acordă asistenţă medicală ambulatorie.”, adaugă DSU.

Măsurile privind internările și consultațiile în perioada stării de urgență se aplică pe baza analizei medicului curant de specialitate, neaplicându-se pacientelor însărcinate sau persoanelor care necesită tratament oncologic. Având în vedere că cele două categorii menționate au o nevoie mult mai mare de sprijinul medicilor, nu se vor supune acestor interdicții.

 

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top